Telekanalid Kanal 2, Duo 5, Kanal 7, Raadio Kuku ja Postimees on sel suvel toimuvate Pariisi suveolümpiamängude ametlikud ülekandepartnerid Eestis. Olümpiapõnevust jagub rohkem kui kunagi varem, sest eestlasteni jõuab rohkelt otseülekandeid võistlustelt, põnevaid reportaaže olümpiakülast ja mujalt ning mitmekülgset meelelahutust igale spordisõbrale eriprogrammis “Olümpiastuudio”.

 

Suur spordipidu algab suurejoonelise avatseremooniaga reedel, 26. juulil ja mängud saavad piduliku lõppakordi pühapäeval, 11. augustil.  Kokku jõuab televaatajate ja raadiokuulajateni 250 tundi otseülekandeid võistluspaikadest, alates kergejõustikust ja ujumisest kuni pallimängude ja ka tänavuste uute spordialadeni, näiteks breiktantsuni. Spordiülekandeid on võimalik jälgida ka Postimehe veebis. “Eesmärk on kajastada võimalikult põhjalikult Eesti sportlaste osalemist, pakkudes samas otseülekandeid ka teistest populaarsetest võistlustest. Olümpialinnas Pariisis teevad meie ajakirjanikud iga päev põnevaid reportaaže, mis toovad olümpiatunde otse eesti inimeste kodudesse,” räägib Duo Media olümpiaülekannete peaprodutsent Toomas Vara.

 

Duo Media juhatuse esimees Jüri Pihel rõhutab suurte spordisündmuste olulisust just otseülekannete kaudu. "Iganelja aasta tagant on vaid üks koht, kuhu kogu maailma pilgud on suunatud. Tänavu on see Pariis. Meil on väga uhke tunne tuua maailma suurim spordipidu Eesti televaatajateni,” sõnab Pihel.

 

Pariisi sõidab 18-liikmeline Duo Media ja Postimehe delegatsioon, kes vahendab kohapealseid meeleolusid nii võistluspaikadest kui ka mujalt. Spordireporterite ja kommentaatoritena tegutsevad Pariisis kohapeal Kristjan Gold, Sander Punamäe, Timo Tarve, Margus Uba ja Erki Nool, kes tagavad kajastuse kõikidelt võistlustelt, kus osalevad eestlased. Raadio Kuku vahendusel toob olümpiauudiseid kuulajateni Ott Järvela, hoides spordisõpru kursis oluliste sündmustega. Postimehest on kohapeal spordireporterid Ville Arike, Karl Juhkami, Jarmo Jagomägi ja fotograaf Tairo Lutter. 

 

Globaalsete reportaažide meister Roald Johannson viib televaatajad avastama moe-, kunsti- ja kultuuripealinna Pariisi seninägematuid külgi, pakkudes ainulaadset sisevaadet olümpialinnas toimuvale. Duo Media olümpiaülekannete peaprodutsent Toomas Vara rõhutab, et olümpiamängude kajastamist pole varem nii suures mahus ette võetud. “Produktsioonitiim on elanud ja hinganud olümpia rütmis juba viimased pool aastat,” ütleb Vara, kinnitades, et televaatajaid ja raadiokuulajaid ootab ees erakordselt sisukas spordipeo kajastus.

 

Lisaks spordiülekannetele näitab Kanal 2 olümpiaperioodil suurele spordisündmusele pühendatud eriprogrammi “Olümpiastuudio”,  mis jõuab televaatajateni läbi päeva spordiülekannete vahel ja päädib igal õhtul meeleoluka päeva kokkuvõttega. “Olümpiastuudiot” toodab “Õhtu!” saate särtsakas ja professionaalne meeskond. Saates on plaanis otselülitused võistluspaikadesse, sisukad vestlused saatekülalistega ning kaadritagused muljed staadionilt ja olümpiakülast. Olümpiastuudio ei keskendu ainult spordile – lai valik külalisi, meelelahutuslikud võistlusmängud ja põnev sisu kõnetab ka spordikaugemaid inimesi ning pakub võimaluse saada osa sajandi spordipeost Eesti inimese jaoks harjumuspärastel kellaaegadel.

 

Olümpiamängude avatseremoonia algab 26. juuli õhtul Kanal 2-s. Kogu olümpiamängude kava ja lisainfo leiab Postimehe veebilehelt. Tänasest hakkavad telekanalid Kanal 2, Duo 5 ja Kanal 7 loendama ka suursündmuseni jäänud päevi ning kanalite logod muutuvad OM-teemaliseks.