Pühapäeval jõuab Kanal 2 ekraanile muusikalise võistlussaate “Tähtede täht” viimane voor enne finaali, mis pakub rikkalikku ooperimuusikat. Sel nädalal seisavad lauljad silmitsi enim kardetud žanriga, mis nõuab erilist osavust ja hääleulatust. Kahe nädala pärast toimuvas suurejoonelises finaalsaates asuvad omavahel võistlema need tähed, kes jõuavad pärast pühapäevast saadet üldtabelis nelja parima sekka.  



Glamuurset ooperigalat jälgib pingsalt ekspertide paneel, mida juhib mõistagi Mart Juur. Lauljaid käis proovides sel nädalal juhendamas metsosopran ja lauluõpetaja Eda Zahharova. Tunnustatud pedagoogi sõnul on laulmine energia ja vibratsioon, mis paneb hinge helisema. “Läbi laulu saame laengu seda energiat, armastust ja kõike, mis me läbi enda laseme. Saates on artistid kõik lihtsalt suurepärased!” kommenteerib Zahharova.

 

Ent otse klassikalise muusika mekast Viinist lendas kodumaale vaid üheks õhtuks maailmakuulus ooperitäht Annely Peebo, et võtta koht sisse saate “Tähtede täht” ekspertide laua taga.  “Homme otse proovi – kell 10 on orkestri proov ja peagi olen Itaalias “Lendavat hollandlast” laulmas terve kuu. Aga ma tulen kasvõi üheks päevaks, sest Eestis on mu juured ja siin mulle meeldib väga käia,” avaldab Peebo.

 

Ooperidiiva on saate eel põnevil ning tunnustab võistlejate pühendumust ja julgust võtta ette nii nõudlik žanr nagu ooper. “Nad on õppinud kiiresti selgeks erinevad keeled ning nüüd peavad nad näitama oma hinge niivõrd avatult. See on tõeline väljakutse!” lisab Peebo.

 

Saates tulevad esitusele järgnevad aariad:
 

1. Eleryn Tiit esitab Olympia aaria “Les oiseaux dans la charmille” J. Offenbachi ooperist “Hoffmanni lood”. 

2. Germán Gholami esitab Cavaradossi aaria “E lucevan le stelle”  G. Puccini ooperist “Tosca”. 

3. Anett Kulbin esitab Cherubino aaria “Voi che sapete” W. A. Mozarti ooperist “Figaro pulm”. 

4. Ott Lepland esitab Toreadori aaria “Votre toast” G. Bizet ooperist “Carmen”. 

5. Carlos Ukareda esitab Herzogi aaria “La donna e’ mobile “ G. Verdi ooperist “Rigoletto”.

6. Saara Nüganen esitab Carmeni aaria “Les tringles des sistres tintaient” G. Bizeti ooperist “Carmen”.

7. Antti Kammiste esitab Figaro aaria “Te vaesed totrad narrid…” W.A. Mozarti ooperist “Figaro pulm”.

8. Tanja Mihhailova-Saar esitab Ulrica aaria “Re dell’abisso, affrettati”  G. Verdi ooperist “Maskiball”.



 

Neli parimat, kes jõuavad pärast ooperisaadet üldtabelis nelja parima sekka, asuvad “Tähtede tähe” tiitli nimel võistlema 5. mail otsesaates. Finaalis nullitakse nende senine skoor ja võitja selgub televaatajate antud häälte põhja. 

“Tähtede tähe” finaalieelne ooperilava kardin rullub lahti pühapäeval kell 20.05 Kanal 2s.