43-aastaselt taas emaks saanud saatejuht Eda-Liis Kann võtab letti neli tuntud julget naist, kes on samasugust imeteoga hakkama saanud.  "Mitte midagi nii liigutavat pole olemas kui lapse sünd. Just see vahetu tunne kui ilmakodanik maailma saabub ja sinu rinnale antakse," meenutab Eda-Liis ise 7 kuu tagust õnne, kui sündis kolmas tütar Liisabel.

"Oleme ju kõik arstiteaduse mõttes võtnud riski. Ja kuna sellises vanuses oskad karta palju rohkem, suutsin ka öösiti endale õudusunenägusid välja mõelda. Vahel suisa süda rebenes hirmust, kas laps on ikka terve," tunnistab Eda-Liis.

Nelja naise lugu on julgustuseks kõikidele teistele naistele. "Teate need naised pole oma vanuse ja laste kasvatamise koorma all kokku kukkunud," naerab Eda-Liis. "Vastupidi lapsed on muutnud nad justkui 10 aastat nooremaks."

Esmakordselt näeme teleekraanil tipp-poliitik Keit Pentus-Rosimannuse peagi kahe aastaseks saavat tütart Itit. Keit Pentus-Rosimannus pidi kümme aastat oodama enne, kui pisikene tütrekene Iti otsustas tema ellu tulla. Täna naudib emme igat hetke, ka magamata öid, kui näiteks nohu ei lase lapsel uinuda. "Me oleme Itit nii kaua ooanud, et patt oleks viriseda," ütleb Keit Pentus -Rosimannus. "Varsti hakkan ma ju sellest puudust tundma," lisab naine ohates.

Keit kolis perega Luxenburgi, kus emal on ees rasked valikud - seal riigis lähevad beebid lastehoidu juba nelja kuuselt ja kooli nelja aastaselt. Kuidas pisikene Iti prantsuse keelses ühiskonnas hakkama saab? Ja kas peaks muretsema, et tütre esimesed sõnad polegi eesti keelsed.

Kuidas kasvavad aga miljonäride lapsed? Suurärimehe Joakim Heleniuse abikaasal Evely Heleniusel tuli harjuda eluga, kus sind ümbritsevad koduabilised ja lapsehoidjad. "Ma kartsin, et kui nii varakult võtta lapsehoidja, kas siis ei kao ema-lapsevaheline hellus ja side," valgustab Evely saates oma kartusi. "Õnneks kõik on sama, me oleme lastega väga lähedased," lisab ta.

Perekond Taskad, kus mitme kordne vanaema Hille Karm sai kakskikute emaks 51 ja vanaisa Ilmar Taska taas isaks 65-selt. Perekond Taskade väsimatut energiat pole suutnud pidurdada ka perre sündinud kaksikud Lea Petra ja Leo Peteri, kes saavad augustis viie aastasteks "Arst küsis Hillelt, et kas ta ikka jaksab kaksikuid kanda? Pakuti välja, et on võimalus ka n-ö vähendada," avalikustab peagi 70 aastseks saav noor issi Ilmar Taska. Emme Hille tunnistab, et tunneb täna ennast palju nooremana kui 25selt.

Ekraanile tuukase ka pikka aega tahaplaanile kadunud endine tennisekuulsus ja seltskonnatäht Helen Laupa, kes sai emaks 41 aastaselt. "Ma ei adunud oma vanust, aga mees tuletas mulle meelde, et kas sa passi ikka vaatad," naerab karjäärile pühendunud edukas ettevõtja Helen Laupa. Tütre Uma sünd on aga ettevõtja kaardid löönud sassi ja esitanud emmele väljakutse ühildada tööelu lapsekasvatamisega.
"Minu laps on pidanud varakult harjuma, et emme teeb tööd ja uks on kinni. Aga ta on alati sinna teretulnud," selgitab ärinaine Helen, kuidas ta on suutnud ühildada töö ja lapsekasvatamise.

„Emad – kõigist kallimad on nemad!“ on Kanal 2s pühapäeval, 14. mail kell 20:05.