Kanal 2-s alustab 15. veebruaril Elisaga koostöös valminud uus romantiline tõsielusari “Sellest saab meie suvi”, kus kaheksa vallalist eestlast hakkavad otsima kaaslast, kellega koos veeta ilus Eestimaa suvi ja miks mitte kogu edasine elu. “Tahaks tunda armumise tunnet,” õhkab avasaates üks osalistest Renne, kes on kuulutatud suisa ülemaailmsel iludusvõistlusel printsessiks, kuid oma südamesõpra siiani leidnud ei ole.

 

Saates asuvad kaaslast otsima viis meest ja kolm naist, kes kõik elavad kaugel linnakärast. Nende elu maal on aga nii tormakas, et suhete loomiseks aega nad leidnud pole. Saate produtsent Raimo Kummer sõnab, et maaelu on tänapäeval muutunud ahvatlevaks neile, kes soovivad saada eemale linnamürast ja olmestressist. “Lisades valemisse võimaluse leida endale uus kaaslane, muutub maaelu veelgi kutsuvamaks,” ütleb Kummer ja lisab, et “Sellest saab meie suvi” just seda võimalust pakubki.  


Maaelust pakatavat romantikatormi juhib alati positiivne Romi Hasa, kel jagub armastuseotsijate kohta vaid kiidusõnu. “Kõik on toredad ja ehedad tüübid ja nad päriselt otsivad endale kaaslast, see ei ole teletrikk!” räägib Hasa.

 

Saatejuht selgitab, et võrreldes teiste tõsielusaadetega, mis kipuvad olema kunstlikumad ja suunatud meelelahutusele, keskendub “Sellest saab meie suvi” osalejate soovidele ja nende tõelistele kogemustele. “Me reaalselt läksime võttegrupiga kohale nende inimeste päris kodudesse. Näiteks mehed ütlesid, et nad koristasid terve öö enne, kui võttegrupp tuli. Me näitasime nende päris elu, päris kodu, nad rääkisid, mida nad päriselt oma elus tahaksid või millest nad tunnevad puudust,” selgitab Hasa.

 

Saates otsivad südamesõpra päästja, vanade majade taastaja, viljakasvataja, põllumajandusettevõtte tehnikajuht, veisekasvataja, ratsutamistreener-kooliõpetaja, puukooli omanik ja ehitusettevõtja.

 

AIMER-BERT
Ehitusettevõtja, 21-aastane

 

Aimer-Bert on väga eriline 21-aastane noor mees, kes elab Jõgevamaal, Järvepera külas. Samal ajal kui teised temavanused külateedel autodega rallisid, õppis Bert maastikuarhitektiks, alustas automehaaniku õpinguid ja ehitas kõige selle kõrval peaaegu nullist üles kodutalu elumaja. Berti kodumaja on värskelt valminud, kus ta nüüd ootab oma printsessi.

 

MAKSIM
Tehnikajuht, 40-aastane

Maksim on tehnikahuviline mees, kes noorena mööda ilma rändas ja võõraste maade metsa- ja põllumajandusettevõtete tehnikat remontis. Kuus aastat tagasi sai mehel ringiuitamisest villand, ta ostis Lääne-Virumaale kodumaja ja otsustas, et aeg on pere luua. Maksim hoolitseb, et kohaliku põllumajandusettevõtte traktorid-kombainid töötaksid ja ettevõtte piimakari saaks toidetud. Töö kõrvale mahuvad õpingud Tartu Ülikoolis, kus ta omandab kutseõpetaja eriala. Maksimil on olemas peaaegu kõik – kena kodu ja hea töökoht, puudu on vaid naine, kellega kõike seda jagada ja koos lapsi kasvatada.

 

MAAREK
Saaremees, 39-aastane

Maarek elab ja toimetab looduskaunil Väike-Pakri saarel. Saaremaalt pärit mees rändas aastaid mööda põhjamaid ja töötas võõraste heaks. Kolm aastat tagasi sattus ta Väike-Pakrile ja sinna ta jäigi. Saarel on ilus ja romantiline, kuid naisi sinna eriti ei satu ja suhteid luua on pea võimatu. „Ega nad ujudes saarele ei tule“, ütleb mees. Maarek hoolitseb igapäevaselt saare rannaniitusid korras hoidva 500-pealise veisekarja eest. Suvel tuleb varuda heina ja talvel puid, kuid kõige selle kõrvalt jääb palju aega ka Pakri saarte imekaunist loodust ja erilist elukeskkonda nautida.

 

ATKO-PAAP
Maamajade taastaja, lihaveisekasvataja, 40-aastane

Atko-Paap ostis viis aastat tagasi isatalust mõne kilomeetri kaugusele Matsalu looduskaitsealale, merest mõnesaja meetri kaugusele oma talu. Igapäevaselt vanade maamajade renoveerimisega leiba teeniv mees hakkas üles ehitama päris oma kodu. Kass ja koer pakuvad pikkadel õhtutel küll seltsi, kuid nad ei räägi vastu ja Paap tahaks leida kaaslase, kellega kogu looduse harmooniat üheskoos nautida. Paap kasvatab ka lihaveiseid, kes hoiavad korras Matsalu rannaniitusid.

 

KRISTO
Viljakasvataja, 29-aastane

Kristo on südamlik ja hoolitsev noor mees, kelle aeg kulub tööle ja kolmeaastase poja kasvatamisele. Kristo tööks on Viljandimaal 600 hektaril maheda teravilja kasvatamine. Kui aega tööst ja lapsest aega üle jääb, teeb kuldsete kätega mees korda sõprade autod või lööb hääle sisse mootorrattale. Suures majapidamises üksi toimetada on Kristo ära tüüdanud ja tahaks enda kõrvale leida toreda ja südamliku kaaslase, kellele tal on ainult üks tingimus – naine peab olema aus.  

 

ANNIKA
Hobusefänn, 39-aastane

Annika armastab hobuseid. Tal on 13 hobust, kellega käib võistlemas ja treenib lapsi. Hobuseid on Annikal nii tallis kui Harjumaal asuva kodu taga karjamaal. Hobused on siiski Annika hobi, ametilt on naine hoopis eesti keele, kirjanduse ja inglise keele õpetaja. Annikal on kaks last. Tema elu on kiire ja hästi planeeritud. Annika tahaks ka puhata ja mängida, aga üksi ta seda ei oska. Annika vajab enda kõrvale meest keda armastada ja kes ta aeg-ajalt tööst välja lülitaks.


JANNE
Puukooli omanik, aednik, 41-aastane

Janne peab Tartumaal Külitses väikest Aia puukooli, kus kasvatab peamiselt viljapuid. Kevaded mööduvad Janne puude otsas oksi lõigates ja laatadel istikuid müües. Kui puukool parasjagu hoolt ei vaja, võtab praktiline naine vastu ka teisi väljakutseid. Janne on iseseisev ja ei taha enda kõrvale meest, kellega vaielda mispidi kahvlid peavad köögisahtlis olema. Janne otsib visiitsuhet.

 

RENNE
Päästja, 41-aastane

Renne elu on nii kiire, et kõikide oluliste asjade jaoks tuleb eraldi aega võtta. Singapurist Mrs. Worldwide 2022 võistlustel esimeseks printsessiks pärjatud naise igapäevatööks on inimeste ja vara päästmine ning kinnisvara vahendamine. Lisaks omandab ta tuleohutuse mikrokraadi, aitab vabatahtlikuna suurperede liitu ning teeb aktiivselt nii võistlus- kui harrastussporti. Kõige selle kõrvalt kasvatab ta nelja last ja hoiab korras pere kodu Harjumaal. Puudu on aga armastus. Renne vajab enda kõrvale tegusat ja aktiivset meest, mitte diivanikassi.

 

Möödunud kevadel esmakordselt end teleekraanil tutvustanud vallalised saavad 15. veebruaril ekraanile jõudvas avasaates esmakordselt üheskoos kokku Nelijärve puhkekeskuses, kus antakse neile kätte kosilaste kirjad. Esimesest saatest pääsevad edasi viis osalejat, kes said enim kirju ning tundsid, et nende kirjade taga võivad olla sobivad kaaslased, keda kohtingule kutsuda. Muidugi ei puudu ka põnevus – kahe mehe vahel tekib isegi konkurents, sest mõlemale kirjutas üks ja sama naine.  

 

Kes pääseb saates edasi ja kes ei leia kirjutajate seast sobivaid? Ning mis peamine – kes hakkavad saates nädalast nädalasse kohtamas käima, selgub juba 15. veebruaril Kanal 2-s.