Peeter Võsa uues saates "Võsaga Lähis-Idas" asub telelemees koos oma reisisellidest semude Sander Valge ja Jaan Roosega seiklema araabiamaades, külastades Jordaaniat, Saudi-Araabiat ja Ühendemiraate ning läbides rohkem kui 5500 kilomeetrit.

 

Seiklus saab alguse Jordaania pealinnast Ammanist, kus tehakse lähemat tutvust araabia kultuuri ja eluoluga. Jordaania rabab põneva ajaloo ja väga eksootiliste elamustega. Ette võetakse avastusretk ajalooliselt väga olulisse paika, kus ristiti Jeesus. „Olukorra teeb aga tragikoomiliseks see, et neid kohti on tegelikult mitu - üks Jordaanias, teine Iisraelis. Mõlemad räägivad täpselt sellist lugu nagu neile endile meeldib,“ kommenteeris Võsa.

 

Ette võetakse ka reis surnumere äärde. Öeldakse, kes surnumeres pole ujunud, see Jordaanias pole käinud. Kõik see, mis ootas mehi ees soolases surnumeres oli aga tõeline kaos. “Sellist prügimäge ja korralagedust pole ma veel oma silmaga mujal maailmas kohanud!”, sõnas Võsa, kes oli kõigest silmnähtavalt häiritud. “Kirss tordil oli muidugi see, et kui pärast tahtsime end soolasest veest ja mudast ära pesta, siis küsiti meilt voolikuvee eest 15 eurot nägu!” rääkis saatejuht Sander Valge. Aega pesemiseks oli 1 minut, kui aeg otsa sai, siis keerati kraan lihtsalt kinni.

 

Lisaks lähevad mehed ekstreemselt eluohtlikule kanjonimatkale ja külastamata ei jää ka ajalooline nabatealaste linn Petra. Seikluste käigus tuleb veel Jordaanias rinda pista nii politsei kui ka sissetungijatega.

 

Kolmenädalase reisi vältel sõidavad mehed ka riiki, mis veel tänase päevani tekitab paljudele ärevust, alles hiljuti välismaailmale avanud Saudi-Araabia. Saudis on meestele teejuhiks Eesti moslem Rauno. “Lisaks kõigele põnevale mis meid Saudis ees ootab, teeme me teleajalugu ja saadame Rauno koos pisikese kaamera ja mikrofoniga Meccasse ehk kohta, kuhu pääsevad vaid moslemid,” räägib Võsa. 

 

Reisi lõpetuseks sõidetakse riiki, kus raha ei loeta ja suhkru asemel puistatakse kohvitassi kullapuru. “Kui tavaliselt keskendutatakse Ühendemiraatide rikkuse ja kõige uhkema näitamisele, siis meie sukeldume hoopis teise maailma,” sõnab Sander Valge.

 

“Võsaga Lähis-Idas” alustab Kanal 2s juba täna kell 20.00