«Oma 34 eluaastast olen kulutanud üsna palju aega, märkides üles kodumaiseid põnevaid ja rekordi nime väärivaid asju ning inimesi. Nüüd leidsin sõbrad, kes aitasid mul ammused mõtted ja kogutud teadmised ekraanile tuua ja pildiga saatele elu sisse puhuda. Ammune unistus saab teoks,» räägib Kanal 2 verivärske saatejuht Eero Reinu, kes hakkab juhtima saatesarja «Eesti kõige-kõige!».

Verivärske telenägu Eero Reinu toob Kanal 2 ekraanile elu jooksul kogutud Eesti rekordilood.

Kahe tüdrukutirtsu isa Eero Reinu on Solarise keskuses turundusosakonna projektijuht. Millised on aga tema enda elu kõige-kõigemad faktid?

Mis on olnud sinu elu kõige-kõige tähtsam päev?

Tähtsamate päevade nimekirjas esimene on kindlasti päev, mil sündis esimene tütar. Rind uhkusest kummis, hoidsin oma last rinnal terve tunni, seejuures mingisugust segast juttu rääkides. Rahustades niimoodi vist pigem enda segaseid tundeid ja hingevärinat.

Sinu kõige-kõige värvikam seiklus?

Selleks oli toredate Eesti inimeste pulm Hispaanias, kus meie olime kontvõõrasteks. Pulmad ja hilisem karnevalikülastus võivad vabalt värvikaima seikluse nime kanda.

Sinu kõige-kõige ohtlikum olukord?

Ohtliku olukorraga puutusin ma kokku reedeöisel Tallinna–Tartu maanteel. Oma lihtsameelsuses arvasin, et öösel sõita on üsna ohutu, kuid vastupidi – sel suveööl oli liiklus äärmiselt tihe ja üks vastutulev rekka-juht sattus meie sõiduritta. Meie maandusime kraavis, tema kihutas edasi. Õnneks lõppes kõik kriimudeta ja pelgalt ehmatusega. Aga tõsiselt mõtlema pani see küll.Sinu kõige-kõige kallim ost?

Üsna tavaline Eesti inimese ost – oma kodu.

Sinu kõige-kõige unistuste naine?

Olemas.

Sinu kõige-kõige rumalam asi, mida teinud oled?

Olen aega lendu lasknud. Õnneks sain ühel hetkel otsast kinni ja asusin ümbritsevat kirja panema.

Sinu kõige-kõige suurem sõltuvus?

Ma ei valeta, kui ütlen, et selleks on hommikune uni. Teisalt on väga meeldiv nautida suvehommikuid koos tõusva päikesega.

Sinu kõige-kõige suurem pahe?

Üks pahedest on kindlasti rämpstoiduga seotud. Aga kõige suurem? Ei teagi.

Sinu kõige-kõige meeletum öö?

Meeletud ööd on viimastel aastatel olnud seotud tööga – vähe und ja palju tegemist.

Sinu kõige-kõige häirivam iluviga?

Ma jätan selle ka enda teada, aga tegelikult võiks pisut aega näpistada ja rohkem liikuda. Hoolimata suurest soovist ei ole ammu trenni jõudnud.

Sinu kõige-kõige parem oskus?

Oskusi on igasuguseid, aga minu meelest tuleb mul hästi välja üks korralik ahjupraad lambast koos kartulitega.

Sinu kõige-kõige loovam projekt?

Selleks projektiks on pere ja lapsed. Ausalt – väga loov kooslus, ainult vahetevahel ei jõua ise kuidagi järele.

Sinu kõige-kõige suurem nõrkus?

Vanad muusikainstrumendid, eriti just kitarrid. Pillid, mida muusikud ehk rämpsuks peavad, kuid mis võluvad mind pigem oma välise iluga.

«Eesti kõige-kõige!» algab septembri keskel

Uus saatesari algab 17. septembril, pakub põnevust ja avardab silmaringi! Luubi all on Eesti kõige-kõigemad asjad ja inimesed. Milline on meie jämedaim puu, kalleim ülikond, väikseim trükitud raamat, kõrgeim hoone, kõige ohtlikum amet või kalleim müügilolev villa. Kes on Eesti pikim, lühim või kõige targem inimene. Saatejuht Eero Reinu uurib vastused välja ja annab meilegi teada!

Kirsti Timmer tuleb aiandussaatega

«Paradiisiaiad» on uus aiandussaade harrastusaednikele ja aiandushuvilisele, tutvustab mitmesuguseid aiandusnippe ja iga nädal korrastatakse üks huvitav objekt. Saatemeeskond käib peredes, leitakse mõni huvitav lahendus, mida hakatakse üheskoos rajama või hoopis parandama.

Kanal 2 otsib koos Pille Mineviga ilusaimat kodu

Kanal 2 toob ekraanile Eesti teleajaloo esimese koduvõistluse. «Karta ja kaotada pole midagi, ainult võita. Ma usun, et igaüks meist on auga välja teeninud reisi väärtusega 85 000 krooni vabalt valitud sihtpunkti, kus tahes maailma otsa,» julgustab saatejuht Pille Minev inimesi end koos saatemeeskonnaga külla kutsuma.

Tuntud näod uues rollis

Madis Milling jagab raha

Uues mängus «100 sekundit» viib supervõidule vaid osaliste üksmeel ehk see, kui kiirelt suudetakse 100sekundilises lõpumängus omavahel ära jagada võiduraha. Igas saates kohtuvad kolm üksteisele võõrast võistlejat, kes koguvad viieteistkümnele küsimusele vastates väärika rahasumma. Kui teadmisteproov kulgebki sõbralikult, kujuneb lõpumäng vägagi kirglikuks, sest omavahel tuleb ära jagada raha, mis on jaotatud kolme ebavõrdsesse ossa.

Maarja-Liis Ilus otsib loomadele kodu

«Otsin uut kodu» on südamlik saatesari loomadest, kellest nende endised peremehed on sunnitud mingil põhjusel loobuma. Saade põhineb rahvusvahelisel formaadil «My Best Friend» ja on võitnud paljude riikide, sh

Soome, Taani, Hispaania ja Belgia televaatajate südamed. Saatejuht on Maarja-Liis Ilus.

Anu Saagim aitab stiilimuutjaid

Muutumismängu «Stiilipäevik» sügishooaeg tõotab tulla varasemast veelgi värvikam: Ženja Fokin on pikalt suvepuhkuselt tagasi ja sedapuhku on tema kaassaatejuhiks särasilmne bravuuritar Anu Saagim.

Tanel ja Ines otsivad talenti

Inglismaal loodud, kuid 2006. aastal USAs debüteerinud maailma suurim talendišõu on jõudnud juba rohkem kui 30 riiki, nüüd siis ka Eestisse. «Eesti talent» ei sea vanusepiiranguid – oodatud on kõik, kes millegi poolest andekad. Osaleda võivad lauljad, tantsijad, akrobaadid, trikitajad, koomikud, pillimehed jne. Saatesse võib pürgida nii üksi kui rühmiti.


ETV tuleb viie uue saatenäoga!

Muusikasaadet «Eesti TOP 7» juhib Marten Kuningas

Juuni algul käivitatud Eesti muusikavideote edetabelisaate «Eesti TOP 7» juhiks valiti 130 kandidaadi seast Marten Kuningas. Septembris sai saade pikema ja noortele paslikuma eetriaja kultuurihuvilistele vaatajatele sobivamal kanalil ETV2.

Majandussaadet «Kapital» juhib Eva Tihhonova

«Kapital» on ETV ekraanil tagasi, kusjuures värskete tegijatega. Saadet hakkab juhtima Eva Tihhonova. «Kapital», mis uurib majanduselu nii Eestis kui ka välismaal, on ekraanil neljapäevaõhtuti pärast «Aktuaalset kaamerat»

Saatel «OP!» uus juht Jim Ashilevi

Teenekas saatejuht Karl Martin Sinijärv annab teatepulga üle: Jim Ashilevi toob saatesse «OP!» noorusliku vaimu, mille kaudu otsitakse teed nende inimeste juurde, kes parasjagu kultuuris ilma teevad. Jimi huvitab eelkõige kontakt inimesega taieste taga – just nii, nagu ta tegelikult mõtleb ja tunneb.


 «Laulukarusselli» juhivad Andero Ermel ja Meelis Kompus

«Laulukarussell» tuleb taas Eesti parimate 3–13-aastaste lauljate osavõtul ja on ETV ekraanil oktoobrist. 18aastase traditsiooniga lauluvõistlus peetakse tänavu kolmes vanuserühmas: 3–7aastased, 8–10aastased ja 11–13aastased. Kõik 96 last esinevad eelvooru saadetes oma maakonna või linna esindajana. Kontserte juhivad Andero Ermel ja Meelis Kompus.