Kuigi õue vaadates on näha, et sügis ei taha kuidagi lahkuda ja talv tulla, on detsember siiski aasta erilisemaid telekuusid. Tehakse kokkuvõtteid ja meenutatakse, mida kõike on viimase 12 kuu jooksul korda saadetud. Pakutakse televaatajatele südamlikke hetki ja meeleolukat pühade eriprogrammi. Erandiks ei ole ka see aasta.

Selle aasta viimasel nädalal näitab Kanal 2 meeleolukaid tagasivaateid, reastab lõppeva aasta märgilisemad hetked ning vaatab lootusrikkalt uude aastasse.

Esmaspäeval, 28. detsembril kell 20.00 uurib Kanal 2 vaadatuim telesaade „Kuuuurija“ oma teemaderohke aasta kokkuvõtvas erisaates, mis on saanud mõnest saate peategelastest tänaseks. Mis elu elab palju poleemikat tekitanud Põltsamaa koopamees? Kas vangi mõistetud aasta ema malle Kobin on veel vabaduses? Ning mis on saanud televaatajatele hinge pugenud Narva koerast Dusjast?

Teisipäeval, 29. detsembril kell 20.00 meelelahutussaate „Õhtu! Aasta TOP“ reastab omamoodi selle aasta edetabeli ning laob ritta kõik need „Õhtu!“ saates olnud lood, mis kõige enam sotsiaalmeedias lendu läksid ning vaatajate seas elevust tekitasid. Saatejuhid Piret Laos, Robert Rool ja Jüri Butšakov valivad oma lemmikud selle aasta lugude varamust ka ise. Üks on kindel, neid lõbusaid ja ägedaid hetki on Õhtu saate tegemistesse sel aastal jagunud rohkem kui küll ning valik saab olema päris keeruline.

Kolmapäeval, 30. detsembril kell 20.00 jõuab teleekraanile aga esmakordselt saade „Mida tegelikult tõi 2020?“, mis uurib, kas Eesti parimad ennustajad, astroloogid ja kaardidaamid suutsid kõike seda, mis 2020. aastal toimus, ette näha. Olge valmis tõeliseks šokiks, sest sedavõrd täpseid ettekuulutusi pole kunagi varem tehtud. Jääb vaid küsida, kas tõesti juhivad meie elu planeedil, numbrid ning tarokaardid. Erisaates “Mida tegelikult tõi 2020?” võetakse luubi alla kõik 2019. aasta lõpus välja hõigatud ennustused. Sõna saavad astroloog Edda Paukson, numeroloog Kai Tamm, hiina kalendri spetsialist Janno Seeder ning viiendat põlve kaardidaam Kirsti Timmer. Vaata ja imesta!

Kolmapäeval, 30. detsembril kell 20.30 selgub erisaates „Elmari laul 2020“ raadio Elmar kuulajate selle aasta lemmik. Vastamisi astuvad kaheksa nominenti, kes kõige enam kõlapinda sel aastal raadios saanud. On võitjaks Curly Strings, Ivo Linna ja Supernova, Liis Lemsalu, Miljardid, Revals, Trad.Attack! või hoopis Traffic?

Aasta viimane päev, neljapäev, 31. detsember, kulgeb meeleolukate filmide ja erisaadete seltsis, kuhu mahub nii ilusat muusikat kui ka ohtralt huumorit. Kell 19.00 üllatab Kanal 2 uudistemagasin „Reporter“ aastalõpu erisaatega, mis sel korral tuleb erilisele aastale kohaselt ka täiesti eriline. Lõbusasse aastalõppu loob meeleolu täiesti ootamatu 2020 aastat kokku võttev teadmiste mäng, mille sarnast veel nähtud ei ole ning kus vastamisi asuvad kaks elavat telelegendi Peeter Võsa ja Katrin Lust. Aastavahetuse Reporter üllatab neljapäeval kell 19.00.

Kanal 2 aastalõpu programmist ei puudu ka seekord traditsiooniline erisaade „Unustamatu 2020“, mis võtab kokku 2020. aasta meeldejäävaimad sündmused ning toob vaatajani erakordseid hetki pakkunud inimesed. Kuigi aasta möödus peamiselt koroonaviiruse rütmis, jagus ka teistsuguseid uudiseid. Suvi läks ju Eestis peaaegu viirusevabalt – isegi Rally Estonia jõudsime maha pidada! Saime teada Estonia huku uued asjaolud, purunesid mitmed abielud ning üles kerkis lootus, et Epp Kärsini seksiõpetused viivad Eesti rahvaarvu taas tõusuteele. Ja olgu selleks siis abielureferendum või homode ringijooksmine Rootsis – Martin ja Mart Helme nimi jääb lõppevast aastast kindlasti meelde. Aga see on vaid tilk lõppeva aasta uudistemeres, mille kõige põrutavamaid hetki vahendab Imre Kaas. „Unustamatu 2020“ on Kanal 2s neljapäeval, 31. detsembril kell 20.00.

 

Vana-aasta viimastel tundidel läheb tõeliseks hitisajuks! Erisaade "Reporteri Aastahitt 2020" toob vaatajateni parimad kodumaised laulud möödunud aastal! Stuudios saavad sõna muusikud ja lauljad, kelleta aasta 2020 oleks palju rütmivaesem. Nublu? Uku Suviste? Liis Lemsalu? 5Miinust? Või hoopis keegi teine? Kelle lugu on Reporteri Aastahitt 2020? Hittide-rohke erisaade "Reporteri Aastahitt 2020" tõmbab peo käima vana-aasta viimasel õhtul algusega kell 21.00!

Aastavahetuse ÕHTU! 31. detsembril kell 22.00

Meelelahutussaade „Õhtu!“ eesotsas Pireti, Jüri ja Robertiga panevad sellele pöörasele aastale veelgi pöörasema punkti meeleoluka vana-aasta õhtu erisaatega. Saates astub üles Eestis esmakordselt täiesti erakordne ja ainulaadne stuudiobänd, mis koosneb säravatest ja andekatest Eesti armastatud artistidest – Karl-Erik Taukar, Ott Lepland, Silver Laas, Daniel Levi Viinalass, Liis Lemsalu ja Cool D. 

Kumb on osavam pokkerfeiss, kas Kait Kall või Sepo Seeman? Kumma suu suitseb valetades rohkem? Kumb suudab ka kõige koomilisemast olukorrast tõsiselt välja tulla? Paneme nad vana-aasta viimasel õhtul proovile mängus Kast Täis Inimvalesid. Suurejoonelises erisaates keeratakse vint täiega üle. Üllatavates rollides ilmuvad teie ette Anu Saagim, Ott Kiivikas, Jesper Parve ning nõtke ja salapärane Chrissy Kiss. Testitakse inimvõimete piire, üllatatakse hullumeelsete mängudega ja visatakse ohtralt nalja. Aastavahetuse ÕHTU! pakub mõnusat kaasaelamist 31. detsembril algusega 22.00 ja kestab Vabariigi Presidendi kõneni välja.

1. jaanuari kindel külaline Kanal 2 ekraanil on vana hea legendaarne Mr. Bean, kes naerutab vaatajaid läbi päeva.  Kell 19.00 heidame pilgud tulevikku ning küsime erisaates „Mida toob aasta 2021?“ vastuseid meid kõiki põletavatele küsimustele. Kas aasta 2021 päästab meid koroonaepideemiast või tabab Eestit vaesus? Kas suvi tuleb soe või hoopis lumine? Kellest saab uus Eesti president? Mida ennustavad tähed ja kaardid erinevatele sodiaagimärkidele? Oraakellikus erisaates saavad sõna numeroloog Kai Tamm, selgeltnägija Oksana Karajev, astroloog Taimi Uuesoo, majandusekspert Raivo Vare, Kirsti Valdstein-Timmer Aleksei Turovski, Igor Gräzin ja paljud teised.

Pühapäeval, 3. jaanuaril kell 19.30 selguvad pidulikus erisaates „Spordiaasta tähed 2020“ lõppeva aasta tegijad spordimaailmas. Eestis on aasta sportlasi valitud juba pea 90 aastat. Milline Eesti sportlane pakkus 2020. aastal kõige meeliülendavamaid ja haaravamaid hetki? Ebatavaline aasta nõuab ka tavapärasest erinevaid lahendusi. Tänavu ei valita eraldi aasta nais- ja meessportlast ning võistkonda, vaid üksnes aasta sportlane. Pidulikus saates kuulutatakse välja aasta sportlase ja aasta treeneri laureaadid, kes selguvad rahvahääletuse, spordiajakirjanike ja -alaliitude hääletustulemuste liitmisel.

Kanal 2 soovib kõigile rahulikku ja positiivset aastalõppu!