Kanal 11 otsesaates „Siin Tallinn“ on täna teemaks südalinna arendused ja külla tuleb Tallinna kantsler Kairi Vaher

Stuudios on sügisest ametis olev Tallinna kantsler Kairi Vaher. Alates 1. jaanuarist 2021 juhib ta ka täiesti uut linnastruktuuri Tallinna strateegiakeskust, mille alla kuulub ka linnameedia, mida on aastaid peetud Tallinnas võimul-oleva partei propagandaharuks. Uurime, kuidas aitab strateegiakeskus kaasa Tallinna edasise arengu aluseks oleva „Tallinn 2035“ arengustrateegia reaalsuseks muutmisele.

 

Tallinna südalinna ootavad ees suured muutused. Kaubamaja laieneb ja kõrgeneb, Kaubamaja ja Solarise vahel olev kvartal uueneb, Rävala puiesteele kavandatakse trammiliiklust, mis tähendab läbimurde vajadust Pärnu maanteelt. Osa sealse piirkonna elanikke on mures, et nende miljööväärtuslik elukeskkond rikutakse. Poolt ja vastu argumente on stuudios arutamas Madle Lippus Muinsuskaitseametist ja arhitekt Oliver Alver Tallinna Linnaplaneerimisametist. 

 

Kultuurirubriigis võtame vaatluse alla Ameerika filantroobi ja fotograafi Bobby Sageri välinäituse Telliskivi loomelinnakus, millel on kujutatud lapsi maailma kriisikolletes.