Täna kell 21.30 uurib saatejuht Neeme Raud Kanal 11 vestlussaates „Siin Tallinn“ kuidas edasi: kas vaktsiiniga või vaktsiinita? Kas võimalikud vaktsiinipassid hakkavad inimesi jagama esimese- ja teisejärguliseks?  

 

Kui koroonapiirangud lõdvenevad ja maailm avaneb taas, tuleb ehk hakata tõestama ka oma vaktsineeritust. Eestis võib vaktsineerimist kinnitava kood-passi telefoni saada juba aprilli lõpuks. Euroopa rohelise digitõendi õigusraamistik saab paika ehk jaanipäevaks. Samas uus murekoht: kas võimalikud vaktsiinipassid hakkavad inimesi jagama esimese- ja teisejärgulisteks - vaktsiiniga ja vaktsiinita? Otseintervjuu Brüsselist – Henrik Hololei, EK liikuvuse ja transpordi peadirektoraadi peadirektoriga. Stuudios on Eesti vaktsiinipassi arendava tehnoloogiafirma Guardtime’i meditsiinijuht Ain Aaviksoo. 

 

Kas Tallinn on uueks avanemiseks valmis või tuleb hakata vahepeal koondatute asemele esmalt uut tööjõudu leidma? Söögikohad on kohapeal einestamiseks seni küll suletud, kuid köökides käib kibe töö. Millal võiksid turistid Tallinna tagasi jõuda? Stuudios abilinnapea Aivar Riisalu ja Tallinki juht Paavo Nõgene.

 

Mitu kuulsat külalist jõudis piirangutele vaatamata Tallinna:  5 Peter Paul Rubensi, 5 Van Dycki- jt tähtnimedehinnalist maali Kadrioru lossi kunstimuuseumisse. Kui muuseumid taas avatakse, ootab Tallinnas ees kuum kunstisuvi. Õhtuvestlus Eesti kunstimuuseumi peadirektori Sirje Helmega.