Täna kell 20:00 uurib Kanal 2 Täistund: miks arstide ja õdede kriisis vaevlevas Eestis ei saa Ukraina meedikud töötada, aga näiteks Lätis on see võimalik? Milline oli Eesti muusika suurkuju Riho Sibul isa ja isiksusena? Kuidas hoida kaevikutes ja lumes müttavad sõjamehed võitlusvalmite ja tervetena?

 

Esmakordselt annab intervjuu Riho Sibula tütar Iris Peil, kes räägib äsja meie seast lahkunud Eesti muusika suurkujust tütre silmade läbi. Miks avalikkus Riho Sibula tütrest varem pole kuulnud? Milline oli andekas muusik ja helilooja lapsevanemana ja millised on Irise eredamad mälestused Riho Sibulast? Huvitavaid tahke Riho Sibulast avavad ka filmirežissöör ja ansambel Singer-Vingeri solist Hardi Volmer ning helilooja Sven Grünberg. Jutuajamist veab Elo Mõttus-Leppik.

 

Samal ajal kui Eestis on kibe puudus arstidest ja õdedest ning inimesed peavad tohtri juurde pääsemiseks ootama kuid, on korraliku haridusega Ukraina meedikud tööta. Lätis on probleemi avarama meelega suhtutud ja ametlikult on ametis juba 146 meditsiinitöötajat. Tuleb välja, et ka näiteks USA-s aastakümneid arstina töötanud väliseestlane peaks kodumaal alustama kõike otsast. Keeruliste seaduste ja korralduste virrvarri üritab selgust tuua Sander Punamäe.

 

Sügisel Ukrainas käinud sõjareporter Madis Kimmel on kindel, et ukrainlasi tuleb aidata igal võimalikul moel - alates relvastusest kuni soojade sokkide saatmiseni. Saates uurimegi kuidas hoida kaevikutes ja lumes müttavad sõjamehed võitlusvalmite ja tervetena.

 

Ajakirjanduslik telemagasin „Täistund“ on Kanal 2s täna kell 20:00, kohe pärast Reporterit.