Täna kell 20:00 võtab Kanal 2 saade „Kodud rahaks“ ette Mustamäe paneelmaja päevinäinud korteri, millele kinnisvaramaakler välja üürimiseks mingit lootust ei anna. Saate meeskond võtab eesmärgiks mittemidagiütlevast korterist luua lummav kodu ning esitab rahulikke toone armastavale omanikule väljakutse kasutada veidikene ekstreemsemat lähenemist värvidele ja materjalidele.

  

Ausaid ja häid kortereid on Mustamäel tuhandeid, kuid saatejuht Keili Sükijainen ja sisustusentusiast Merlin Miido saavad valida vaid ühe, millele kahe nädala, 1000 euro ja korteriomaniku entusiastliku tegutsemisega uus ilme anda. Üürikodu omanik Kaili ostis korteri oma esimeseks koduks juba enam kui 20 aastat tagasi ja see oli ka aeg, mil korteri ilme viimati värskendust sai.

 

Merlin saab korterisse astudes lausa kaks ehmatavat üllatust. Lisaks sellele, et ruumika kodu seinad on pea igast nurgast isevärvi, ei saa kuidagi silmi lahti ka laiutavatelt pruunidelt diivanitelt, mille asendamine tõotab kitsa eelarve raamides tulla eriti suur väljakutse. Imekombel on Kailil õnnestunud aga juba kahe aastakümne eest valida välja ajatult kena köögimööbel ja see on ainus, mida üle värvida ei tulegi. Kinnisvaraekspert Lenne Kontor on esimesel kohtumisel aga skeptiline, kas sellises seisus korteri kuulutust on üldse mõtet üles panna – praegusel turul on sarnaseid pakkumisi palju ja ilmselt ei jääks see teiste vahelt silmagi.

 

Kuna kaotada ei ole päevinäinud kodus midagi, on valmivad plaanid suurejoonelised. Kuid sellega kaasnevad ka suuremad kahtlused siiani rahulikke toone ja keskkonda armastanud koduomaniku poolt. Kas mõte värvida toa nurka erivärviline kast on liialt ekstreemne? Kas Merlinile endalegi üllatusena tulnud idee kasutada tapeeti luhtub, sest internetist välja valitud seinakate on päriselus liiga hõbedaselt läikiv? 

 

Lõpptulemus hämmastab aga kõiki positiivselt, sest kinnisvaraekspert peab tõdema, et kogu vaeva tulemusena on saanud mittemidagiütlevast korterist kodu, mis konkureerib üürituru kõrgeimal astmel.

 

 

„Kodud rahaks“ jagab põnevaid sisustusideid ja isetegemise nippe Kanal 2s täna kell 20.