Kanal 2 strateegiline mälumängusaade “15 küsimust” on jõudnud maineka telesaadete konkursi “Pitch & Play Live” finaali. Ida- ja Kesk-Euroopa suurima teleturu NATPE raames korraldatud võistluse eesmärk on pakkuda sealsetes regioonides loodud originaalsaadetele võimalust murda rahvusvahelistele ekraanidele.

Tänavu valiti esikolmik kaheksa uue ja algupärase väljatöötatud formaadi seast Eestist, Rumeeniast, Bulgaariast, Poolast ja Ukrainast. Formaatide rahvusvahelist potentsiaali hindas valikukomisjon, kuhu kuulusid valdkonna tipptegijad, teiste hulgas ülemaailmse teletööstuse võrgustiku TVBIZZ Groupi tegevjuht ja president Georgi R. Chakarov.

Chakarovi sõnul on konkurss ideaalne võimalus tutvustada oma loovust ja talenti suurtel areenidel ning avada uksi rahvusvahelisele tuntusele. “Loodame, et nii finalistid kui ka teised konkursil osalejad näevad peagi oma formaate uutel turgudel,” lisas ta.

Saate “15 küsimust” autori ja produtsendi Martin Korjuse sõnul toimub finaal vahetult enne jaanipäeva Budapestis. “Iga autor esitleb seal enda tööd, misjärel teeb žürii otsuse, millisel formaadil on kõige suurem potentsiaal rahvusvaheliseks eduks ning valib võitja,” räägib Korjus.

Kohtumine toob kokku televaldkonna professionaalid üle maailma, kokku võtab sündmusest osa üle 650 delegaadi.  

„15 küsimust“ naaseb Kanal 2 ekraanile uute osadega juba sügisel.