4. oktoobril alustab Kanal 2s uus ajalooline draamasari “Medici – Firenze valitsejad”. Sari toob ekraanile 15. sajandi võimuka Itaalia perekonna Medici keerulise ja intrigeeriva loo, kus poliitika, kunst ja intriigid põimuvad põnevasse vaatemängu. 


 

Renessansiaegne lugu viib televaataja suurte kunstnike ja poliitiliste sündmuste keskele, kus on omajagu kirge, armastust ja konflikte. Ajalooliselt tuntud Medici perekonnal oli omal ajal tohutu mõju mitte ainult Firenze linnale, vaid ka kogu Euroopale. Medici perekond oli tuntud oma jõukuse ja kunstilembuse poolest, mis aitas kaasa renessansikunsti õitsengule. Lisaks kunstimaailma mõjutustele mängisid Medicid olulist rolli ka poliitilistes sündmustes ja olid seotud paavstiriigiga.


 

Perepea Giovanni de' Medici (Dustin Hoffman)on rikas pankur, kes esindab ka Firenze Signoria üht olulisemat poliitilist jõudu. Tal on plaan suurendada oma perekonna võimu, sõlmides kokkuleppe Rooma kirikuga. Varsti on toimumas uue paavsti valimine ja Giovanni saadab oma pojad Cosimo ja Lorenzo Rooma, et soodustada oma perele lähedase paavsti valimist. Kakskümmend aastat hiljem Giovanni mõrvatakse ning Cosimo ja Lorenzo üritavad salaja tema surma uurida.


 

Lorenzo oli tuntud oma kirgliku kunsti- ja teadusearmastuse poolest. Oma vara ja jõukusega aitas ta kaasa maailmakuulsate kunstnike Botticelli ja Leonardo da Vinci arengule. Samal ajal tuli tal aga silmitsi seista ka poliitiliste vastaste ja salakavalate konfliktidega, mis ohustasid tema perekonna võimu.


 

Lorenzo de' Medici rollis on Richard Madden, kes on tuntud oma rolli eest auhinnatud telesarjas “Troonide mäng”. Tema venda, Giuliano de' Medicit, kehastab näitleja Stuart Martin. Sarjas teevad kaasa ka teised andekad näitlejad, kes toovad renessansiaja Firenze elu ja intriigid tõetruult ekraanile.


 

Sari on visuaalselt kaunis ja hinnatud ajaloolise täpsuse poolest. Kostüümid, kunstnikutöö ja arhitektuuriline detailitäpsus loovad tõetruu keskkonna. Lisaks kunstile ja ajaloole on sari täis intriige, perekondlikke draamasid ja armastuslugu. See kombineerib kunstilise õitsengu ja poliitilised mängud perekonnasisesete võitlustega, mis muudavad selle põneva vaatamiseks.


 

Sari on suurepärane võimalus sukelduda ajaloolisse Itaaliasse, nautida kunsti ja intriige ning näha, kuidas Medicid oma mõjuvõimu kasutasid. “Medici – Firenze valitsejad” alustab Kanal 2 ekraanil kolmapäeva hilisõhtul ja on edaspidi eetris esmaspäevast neljapäevani.