Täna kell 20:30 alustab Kanal 2s uus elustiilisaade „Kord majja“, mis jagab häid nippe ja nõuandeid, kuidas end ümbritsevas kaoses kord luua ning vabaneda asjade orjusest. Kõik ikka selleks, et elus oleks vähem segadust ja stressi ning rohkem aega nautida. Saadet juhib särtsakas Kethi Uibomägi ja oma teadmisi korrastuskunstist jagab Mari-Ann Lumeste.

 

Igas kodus, kontoris, garaažis või suvilas võib olla nurki ja nurgataguseid, mille poole vaatamine paneb ohkama nii sügavalt, et käed langevad rüppe ja ei teagi, kust korrastamisega pihta hakata. "Kord majja" aitab tuua selguse ja leida vastused nendele kõige raskematele küsimustele – kuidas tunda ära see, mida tõesti vaja läheb? Kuidas luua süsteem, mis lubaks, et ka aasta pärast ei tekita segadus üle pea kerkivat stressi?

 

Saatejuht Kethi Uibomägi ja korrastuskunstnik Mari-Ann Lumeste tuhisevad appi nii rõõmsa hooga, et enne korrastamist võib kaos ehk veelgi suuremaks paisuda. Suur siht kord majja lüüa püsib aga pidevalt silme ees ja kavalate nõuannete toel saates oma asjade seas korda loovad osalejad saavad üllatuse osaliseks, kui tunnevad tõelist korrastamise mõnu.

 

"Kord majja" esimeses episoodis läheb saatemeeskond appi Anna-Liisale, kelle garderoobis peitub küll põnevaid kleite ja lugusid, kuid nende otsimine tekitab igapäevaselt rohkem stressi kui rõõmu. Abilised võtavadki eesmärgiks tuua avatud riidekappi uus hingamine, kus iga riideese ja sellega seotud lugu saaks vääriliselt kõlada. Esmapilgul hirmutav ülesanne võetakse ette lõbusas tempos, sest korrastamise õnnestumine just julgest pealehakkamisest algama peakski.

 

Korrastusvõlur Mari-Anni suurimaks eesmärgiks on ta nii enda kui teiste kodude korda seadmisel alati võtnud just selle -- anda korrastamisega kõigile võimalus murda vabaks pidevast asjade orjusest. Kui kõigel on oma koht ja kodune segadus ei tekita enam stressi, avanevad uued võimalused tegeleda sellega, mis elus päriselt oluline - oma pere ja mõnusad hobid.

 

Kuigi Anna-Liisa aastatega kogunenud riietekuhjades selguse loomine on nii Mari-Annile kui Anna-Liisale paras väljakutse, tuleb tähelepanu pöörata ka sellele, mis neist edasi saab. Muidu korralike rõivaesemete ära viskamine ei ole tõelise riidefänni jaoks kindlasti esimene valik, nii et Anna-Liisa leiab kohad, mis aitavad taaskasutuse arendamisega nii teda ennast kui teisi, kes riietest edaspidi rõõmu võiksid tunda. Kui selgus selles osas majja saab, on viimase lihvina riiete meisterlik voltimine ja kappi seadmine juba mõnus ajaviide, mis premeerib tegijat üle ootuste kauni tulemusega.

 

Uus elustiilisaade „Kord majja“ alustab Kanal 2s täna kell 20:30.