Esmaspäeval avaneb saates “Kuuuurija” ehmatav lugu ühest Tallinna naisest, kelle tervis muutus pärast kallist hambaravi hoopis hullemaks. Hambapõletik, talumatu valu ja jõuetus olid vaid mõned vaevused, millega tuli tal rinda pista. Olukorda analüüsis ka tervishoiuteenuse kvaliteedi ekspertkomisjon, kelle hinnangul oli tegemist raviveaga. Ometi pidi naine vigase ravi oma taskust kinni maksma.



Saates anonüümseks jääda soovinud Kaie (nimi muudetud) jaoks oli hambaarsti juurde minek suur samm, kuna sealsed protseduurid on väga kallid. Lõpuks, kui tal õnnestus arsti külastada, määrati talle ravi ja paigaldati kolm silda. Kogu protseduur läks naisele maksma 4300 eurot. 

 

Kohe pärast ravi tekkisid uued probleemid. Kaie sõnul hakkasid hambad valutama ja põletik oli selgelt näha. Valu oli talumatu ja ta pidi igapäevaselt võtma valuvaigisteid.
 

Kaie pöördus uuesti doktor poole, kes määras talle antibiootikume, kuid mure ei lahenenud. Järgmised põletikud tekkisid peagi, mistõttu otsustas Kaie minna teise hambaarsti juurde. Uus arst soovitas operatsiooni, et kõrvaldada põletik ja teha vajalikud parandused.


Kaie oli šokeeritud, sest ta oli juba maksnud suure summa esimese ravi eest ja nüüd tuli tal välja käia veelgi rohkem raha teise arsti juures. Naise sõnul oli tal väga raske mõista, miks esimene hambaarst oli teinud nii kehva tööd ja jätnud ta olukorda, kus ta pidi läbima operatsiooni ja kallid parandused.
 

Kaie pöördus tervishoiuteenuse kvaliteedi ekspertkomisjoni poole, et saada oma olukorrale ametlik hinnang. Komisjon tuvastas, et naine oli tõesti saanud halba ravi ja tegemist oli raviveaga. Sellegipoolest ei ole Kaie rahul, kuna ta ei saanud esimese hambaarsti juures tehtud vigade eest raha tagasi.


Kas ja kuidas kommenteerib olukorda hambakliinik, selgub esmaspäeval Kanal 2 saates “Kuuuurija”.