Investeerimine on hea viis raha kasvatamiseks ja majandusliku heaolu suurendamiseks. See nõuab aga ka teadlikkust ja ettevaatlikkust, sest lisaks netikelmustele on ka investeerimispettused Eestis üha kasvav probleem. Kanal 2 saates “Kuuuurija” räägivad oma loo kaks petuskeemi ohvriks langenud eestlast, sealhulgas 72-aastane Arno, kes kaotas 35 000 eurot.



Arno otsustas investeerida oma elu jooksul kogutud säästud, lootes teenida neilt intressi. Ta avastas internetist investeerimisvõimaluse elektritakso võlakirjadesse. Lühikese aja jooksul teenis ta investeeringult korralikult intressi.


 

Oma esialgse edu innustusel otsustas mees investeeringutesse paigutada veel rohkem raha, kuid seekord koostöös Investoriteliiduga. Investoriteliit lubas Arnole, et kui ta annab neile 35 000 eurot, teenib ta selle pealt 12,5% intressi aastas. Arnole see mõte meeldis ja ta sõlmis lepingu.


 

Kui alguses tundus kõik sujuvat, tabas mõni aeg hiljem Arnot ebameeldiv üllatus, sest väljamaksed peatati. Mees soovis saada oma raha tagasi, kuid Investoriteliit sellega ei nõustunud.


 

Arno avastas lepingut lugedes, et liit saab tema raha investeerida teistesse ettevõtetesse, ilma et see peaks talle määratud intressi maksma. Lisaks selgus, et Investoriteliidu tegevus oli kahtlase taustaga ning neil puudus tegevusluba. Oma raha ei ole mees tagasi saanud tänase päevani.


 

“Kuuuurija” võtab vaatluse alla ka laialt levinud petuskeemi, kus kasutatakse tuntud Eesti inimeste, näiteks Kaja Kallase ja Urmas Vaino nägusid. Võlts-reklaamide eesmärk on tekitada inimestes usaldus ja neilt raha välja petta.

 

Kõigest lähemalt juba kell 20.30 Kanal 2-s.