„Kuuuurija“ esmaspäevases saates jõuab vaatajani kaks teemat, mis mõlemad seotud patsientide haavatavusega. Esimene lugu räägib lihtsa operatsiooni läbi teinud naise valusatest tagajärgedest. Saate teine lugu uurib patsientide delikaatsete andmete levitamise skandaali tagamaid.

 

„Kuuuurija“ räägib viie lapse ema Dianaga, kes läks kolm aastat tagasi väikesele ja lihtsale labajala operatsioonile, mis lõppes naise sõnul tema jaoks aga sisuliselt invaliidistumisega.

 

Algselt lubatud lihtne operatsioon lõppes metallklambritega jalas, millest Diana väidetavalt aga ise teadlik polnud. „Kui ma teada sain, et mul on klambrid jalas ja et arst lõikas valet kohta, siis ma olin ikka endast väljas,“ ütleb naine saates.

 

Täna, kolm aastat hiljem, käib naine aga endiselt arstide vahet ja tegeleb väidetavalt operatsiooni tagajärgedega. Oma muredele ei ole Diana enda sõnul tänaseni mingit lahendust saanud. Nüüd ootab teda ees kolmas operatsioon, mille käigus eemaldatakse tema suurest varbast peaaegu pool, kuna luud on liiga kahjustunud.

 

„Tänase loo mõte pole mitte ühelegi arstile näpuga näidata. Saate mõte on näidata kui abitus seisus on patsient, kes läheb lootuses abi saada operatsioonilauale, aga peab valuga edasi elama ka pärast operatsiooni,“ sõnab Lust saates. Hinnangu antud teemale annavad ka vandeadvokaat Ants Nõmper ja jurist Alar Salu.

 

Saate teises pooles uurib „Kuuuurija“ Tallinna kiirabitöötajalt, miks filmivad ja pildistavad kiirabitöötajad salaja patsiente ja räägivad sinna juurde labast juttu. „Me oleme sellest koguaeg teadnud ja kõik teavad, aga keegi ei võta midagi ette,“ ütleb saates esinev anonüümseks jääda sooviv kiirabitöötaja. Mehe sõnul käib tema kolleegide hulgas juba aastaid patsientide delikaatsete andmete jagamine ja muu ebaeetiline.

 

„Kuuuurija“ esmaspäeval kell 20:30 Kanal 2-s.