Endine telediktor Katrin Toome räägib täna Kanal 2 saates “Kuuuurija”, et sai hiljuti teada oma isa pärandist, kuhu kuulusid erastamisväärtpaberid ja raha SEB pangakontol. Telenägu väidab, et ei olnud 25 aastat tagasi siitilmast lahkunud isa pärandist varem teadlik ja leiab, et vastutuse peab võtma notar. 


Veerandsada aastat hiljem sai Katrin pärandit vastu võttes kätte vaid 630 eurot. Erastamisväärtpaberitest jäi ta aga ilma, kuna need on kaotanud tänaseks kehtivuse. Katrini sõnul on ka raha väärtus aastate jooksul inflatsiooni tõttu langenud. 

Kuigi Toome avas pärimismenetluse kolm aastat pärast isa surma, jäi see naise sõnul toona teadmata põhjustel soiku. Katrin ei mäleta, miks jäi menetlus lõpule viimata, ja on pettunud, et notar ei teinud rohkem pingutusi, et teda pärandi sisust teavitada. Ta usub, et kui notar oleks teinud tema silmis oma tööd korralikult, oleks ta saanud päranduse varem kätte ja saanud seda kasutada oma elu parandamiseks.

Notarite koja esinaine Merle Saar-Johanson väidab aga saates, et notar oli aastate jooksul saatnud Toomele mitu kirja. “Kõik on registreeritud notari väljaläinud kirjade raamatus”. Saar-Johanson lisab, et kirjad saadeti aadressile, kus elab Toome senimaani. Katrin tunnistab aga saates, et kõnealused kirjad temani jõudnud ei ole.

Endine teleneägu avab saates ka oma keerulise lapsepõlve. Toome sai alles 31-aastasena teada, et teda kasvatasid kasuvanemad ning tal oli sünnipäraselt hoopis teine nimi. Mis on selle keerulise loo taga, selgub kell 20.30 Kanal 2 saates “Kuuuurija”.