Vaatajate südamesse pugenud mälumängusaate “15 küsimust” telekevade hooaja algusele pühendatud erinädalal panevad oma mälu ja teadmised proovile tuntud ja armastatud tegijad Kanal 2 saadetest. Heategevuslikes erisaadetes ristavad omavahel sõbralikult piigid Mart Juur ja Katrin Lust, Sander Punamäe ja Eeva Esse-Sõõrumaa, Romi Hasa ja Keili Sükijainen ning Tuuli Roosma ja Simon Suviste.

“15 küsimust” erinädala avavad Kanal 2 muusikasõu “Tähtede täht” uue hooaja püsiekspert Mart Juur ja ajakirjandusmagasini “Kuuuurija” saatejuht-toimetaja Katrin Lust.

Mart Juur on öelnud, et “15 küsimust” on kujunenud tema üheks lemmiksaateks. “Selle saate võlu on see, et siin tekivad ju lood, ei ole lihtsalt nii, et hulk mälumängureid tuleb kokku ja vastatakse küsimustele ja minnakse laiali. Siin tekivad oma kangelased. Inimesed, kellele elad kaasa, kes üllatavad oma teadmistega ja mis siin salata, vahel ka mitteteadmistega. Sa saad testida oma teadmisi, aga just nimelt see võimalus kaasa elada inimestele lugudele,” rääkis Juur.

Juur meenutab ka lõbusat seika, kuidas aastaid tagasi tutvus oma vastase Katrin Lustiga. “Meie tutvus Katriniga algas väga naljakalt aastaid tagasi, kui ma olin kuskil linna peal ja mul helises telefon. Helistajaks oli Lust kuskilt ajalehest, kus ta tol ajal töötas ja küsis, et mida ma arvan naiste stringidest. Ma mäletan, ma olin just Viru keskuses, üritasin osta patareisid, nii et see ümberlülitamine oli väga raske. Aga nii meie tutvus algas ja alati, kui me kokku saame on meil väga lõbus.”

Mis tundega läheb aga Eesti vaadatuima mälumängusaate “Kuldvillak” saatejuht Eeva Esse-Sõõrumaa võisltustulle oma vastase, “Täistunni” ajakirjaniku ja Kuku raadio hommikuprogrammi saatejuhi Sander Punamäega?  “Mälumängusaate juhina olen harjunud ise küsimusi küsima, seega vastaja rollis olemine oli kindlasti mugavustsoonist välja astumine. Aga nagu öeldakse – sealt kus lõppeb mugavus, algab areng! Eks see kogemus aitas mul ka paremini mõista vastamiseks nupule vajutamise kiirust ja õiget ajastust, just nii nagu see on Kuldvillakus. Endalegi üllatuslikult, tabavusprotsent oli igati eeskujulik,” sõnas Esse.

“15 küsimust” erisaated on Kanal 2s esmaspäevast neljapäevani, 4.-7 märtsil kell 20.00.