Kanal 2 “Kuuuurija” lõpetab kevadhooaja kurva ja mõtlemapaneva looga 93-aastasest vanaprouast, kes müüs maha oma Mustamäe korteri, et vanaduspõlve veeta Pirita hubases hooldekodus. Paraku riisuti vanaproua paljaks kolme endise hooldekodu töötaja poolt, kellest üks oli lausa asutuse juhataja.



Kui Ljudmilla (nimi muudetud) enam oma elukorraldusega ise hakkama ei saanud, paigutati naine hooldekodusse. 93-aastane proua müüs enne seda maha oma Mustamäel asuva korteri, kuna tema enda pensionist hoolekodu kulude maksmiseks ei jätkunud. Korteri eest sai naine väidetavalt 95 tuhat eurot.
 


“Kuuuurija” hooaja lõpetab lugu Tallinna hooldekodu endiste töötajate uskumatust nahaalsusest, kes röövisid paljaks üksiku vanainimese. “Seda ei juhtu igapäev, et sa saad kõne, et ühes nooblis hooldekodus on paljaks röövitud vanem daam. Aga just sellise kõne sain ma maikuu alguses ühelt kodanikult, et Pirita Südamekodu endised töötajad panid vanainimeselt pihta 85 000 eurot,” sõnab saatejuht Katrin Lust.
 


“Kuuuurija” võttis ühendust ka politseiga ning sai kinnitust, et see vastab tõele. Asi jõudis politsei huviorbiiti, kui summad läksid nii ulmeliselt suureks, et pank kahtlustas, kas vanaproua ise oma pangakaarti kasutab. “See lugu ei olekski välja tulnud, kui nad ei oleks nii ahneks läinud,” ütleb vandeadvokaat Urmas Simon saates.
 


Vanaproua 85 000 euro eest lubati endale nii restorane, poodides ostlemist kui köögitehnikat. Lubati kõike, mida hing soovis. “Ahnus läks nii suureks, ligi 40 000 eurot kanti lihtsalt otse ühelt arvelt teisele,” lisab Simon.
 


Vandeadvokaat Urmas Simoni sõnul oli üks asi lugeda seda lugu paberilt, aga hoopis teine tunne oli kuulda seda kõike 93-aastase vanaproua suust. “Ma mõtlesin, et annaks kõige vägevam, et ise ei peaks kunagi sellises olukorras olema. Tahaks puhata rahus ja olla, ja siis tulevad mingisugused töötajad ja tõmbavad su pangaarve nulli.”
 


Saatejuht Katrin Lust käis hooldekodus proua endaga ka kohtumas ja uuris, miks naine otsustas hooldekodu töötajaid usaldada. Ljudmilla, kes on hariduselt teadlane ja kelle mõistus on tänagi veel vägagi terav, ei mõista, kuidas sellised inimesed on sattunud juhtivale kohale.
 


Kes olid need hooldekodu töötajad ja kuidas neil õnnestus vanainimene paljaks röövida ning kuidas on kogu asjaga seotud hooldekodu endine juhataja, selgub juba saates. Samuti küsib “Kuuuurija”, mis saab vanaprouast edasi?
 



“Kuuuurija” kevadhooaja viimane saade on Kanal 2s esmaspäeval kell 20.30.