Täna õhtul räägivad Henry ja Tõnis Sildaru Kanal 2 saates “Täistund” esmakordselt kaamerate ees oma peretülist, mis on pälvinud laialdast tähelepanu. Konflikt ja kohtumenetlus on meespere hinnangul kahjustanud ka Henry Sildaru sportlaskarjääri ja olümpia unistusi, sest arestitud kontod takistavad vajalike vahendite kasutamist. Saates saab sõna ka Kelly Sildaru.

 

Henry Sildaru suurim unistus on võita olümpiamedal. Tema sportlaskarjääri varjutab aga juba aastaid kestnud peretüli, mis kulmineerus eile kohtuvaidlusega. Kelly Sildaru on süüdistanud isa Tõnist miljoni euro omastamises, mis oli väidetavalt mõeldud Kelly treeningute ja võistluste tarbeks. Tõnis Sildaru nimetab süüdistust absurdseks ja avaldab, et kohtumenetluse käigus on arestitud ka Henryle mõeldud sponsorrahad, mis on takistanud noort sportlast olümpiale pääsemast. “Osad treeningutele mõeldud rahad on ütluste tõttu arestitud ja vahendite nappuse tõttu jäi Henry kahjuks eemale ka 2022. aasta olümpialt,” lisab Tõnis.

 

Tõnis Sildaru näitab “Täistunnile” ka sponsorlepinguid, kus on mustvalgelt kirjas, et kinnipeetud raha on mõeldud Henry Sildarule. Tõnis väidab, et neid on ka prokurörile näidatud, kuid pole arvesse võetud. “Seda, miks Kelly seda kõike teeb, on keeruline öelda, me ei tea seda. Kahjuks kannatab vend,” lausub Tõnis. “Ma arvan, et nad lihtsalt tahavad natukene takistada meid, et meil hästi ei läheks,” spekuleerib Henry.

 

Kelly, kes saabub intervjuule oma advokaadiga, väidab aga kindlalt, et pole valeütleusi andnud. “Ma tahan, et Henryl läheks hästi ja ta oleks elus edukas,” ütleb Kelly.

 

Tülisse on kistud ka vanavanemad

Kelly ja Henry  on omavahel nii tülis, et ei ütle teineteisele teregi. “Olen olnud õega samas tõstuki järjekorras Soomes – kumbki üksteist ei tunne. Eks see natukene võibolla kurb on. Nüüdseks ma sellest enam otseselt ka puudust ei tunne,” sõnab Henry ja lisab, et keeruline läbisaamine on ka ema Lilianiga: “Mu ema ei saada mulle sünnipäeva sõnumit ega ole mingit suhtlust. Ta võib olla lihtsalt vihane, et ma valisin isa, mitte ema”.

 

Ka laste vanaema ja vanaisa on kaasatud riidu. “Henry ja Tõnis elasid nende uuemas majas ja Lilian ja Kelly nõudsid selle vabastamist, et koliks sealt välja. Ja siis käiski nii, et kes parajasti majas sees oli, vahetas lukud ja siis, kui teine tuli, siis kutsus lukuabi ja vahetas omakorda lukud. Kemplemine käis. Mingil hetkel minu naisel oli vaba päev ja Tõnis kutsus maja valvama, et nad läheksid Henryga trenni ja tahaks pärast tuppa sisse saada ilma lukuabi kutsumata. Oli koroonaaeg, ja naine läks. Aga tal oli köha ka. Siis järsku tuligi politsei ukse taha, et Kelly ja Lilian ei julge alla tulla, kuna vanaema köhib,” räägib saates vanaisa, kellele kutsuti aga politsei, kui Kelly koos emaga tulid garaažist rulluiske ära tooma ja kohapeal läks sõneluseks. 

 

Küsimusele, kas õde ja vend kunagi veel omavahel suhtlema hakkavad, on kõigil raske vastata. “Lapsed ise saavad kunagi otsustada, kas nad soovivad suhelda,” ütleb Tõnis, ent Henry leiab, et olukorra lahendamine on keeruline: “Ma arvan, et nii jääb. Nad on palju halbu valikuid teinud, mida heastada on keeruline. Aga eks ikka mõtlen nende asjade peale.” 

 

Kelly hakkab küsimuse peale, kas ta on valmis, et nad vennaga enam kunagi ei kohtu, nutma. “Ma olen valmis ootama kasvõi 20 aastat,” ütleb ta pisarais. 

 

“Täistunni” emotsionaalne eksklusiivintervjuu Sildarude meespoolega on Kanal 2 ekraanil täna, kell 20.30.