Tuntud autosaadete juht Jeremy Clarkson teeb kannapöörde ja sukeldub pea ees põllumajandusmaailma ning hakkab talupidajaks. Varasemalt üliedukate autosaadetega „Top Gear“ ja „The Grand Tour“ ilma teinud menukas saatejuht on oma teravmeelse huumorimeelega võitnud vaatajate südamed üle maailma. Oma kodumaal Ühendkuningriikides krooniti Clarkson juba teist aastast seksikaimaks meheks. Soliidses eas saatejuht võitis pikapuuga konkurente.


Oma uues saatesarjas proovib Clarkson aga kõike talupidamisega seonduvat, maa harimisest lammaste kasvatamise ja talupoe avamiseni välja. Kõiki neid proovilepanekuid rikastab loomulikult saatejuhi värvikas suuvärk.


Clarkson seisab sarjas silmitsi paljude väljakutsetega, millega ka talupidajad ja põllumehed igapäevaselt hakkama peavad saama, nagu näiteks keerulised ilmastikutingimused ja kariloomadega seotud probleemid. Kuna aga Clarksoni süda tuksub kindlalt ka mootorite ja masinate rütmis, siis juba esimeses osas soetab mees endale Lamborghini traktori, mis osutub tema jaoks aga üle jõu käivaks. 
 

Jeremy Clarkson võib ju olla sarja peategelane, kuid sarja vaieldamatuks teiseks kangelaseks on 25-aastane farmer Kaleb Cooper, kes oma otsekohesusega ei jää sugugi saatejuhile alla. Kui Clarkson ei tea põllumajandusest ja talupidamisest suurt midagi, siis Cooper seevastu on sündinud põllumees, kes tunneb kohalikke eriärasusi ja maastikku nagu oma tagataskut.
Sari on saanud kriitikute poolt palju kiita, et on leidnud tasakaalu meelelahutuse ja inimeste harimise vahel.

 


Kanal 2 ekraanil on „Clarksoni farm“ neljapäeviti kell 21:35