Pariisi suveolümpiamängude avatseremoonia toimub 26. juulil Seine'i jõel. See pidulik sündmus toob kokku tuhandeid pealtvaatajaid ja miljoneid televaatajaid üle kogu maailma. 

 

Avatseremoonia algab kohaliku aja järgi kell 20:25 ja selle käigus saab näha muljetavaldavat paraadi, kus osalevad kõik riigid oma delegatsioonidega, kaasahaaravaid muusikalisi etteasteid ning efektset vaatemängu.


Avatseremoonia korraldamine Seine'i jõel on olnud logistiline ja tehniline väljakutse. Jõele on ehitatud spetsiaalsed lavad ja tribüünid, et tagada pealtvaatajate ja esinejate ohutus. Samuti on tehtud ulatuslikud ettevalmistused, et tagada jõetranspordi sujuv toimimine ja julgeolek. Eriline tähelepanu on pööratud keskkonnasõbralikele lahendustele, et vähendada ürituse ökoloogilist jalajälge.


Avatseremoonial on oodata põnevaid üllatusi, sealhulgas maailma tippartistide esinemisi ja ainulaadseid kunstilisi etteasteid, mis peegeldavad Prantsuse kultuuri ja ajalugu. Lisaks on kuulda, et tseremooniat kaunistavad innovaatilised tehnoloogilised lahendused, nagu droonide valgusshow ja suurejoonelised ilutulestikud, mis loovad Seine'i jõe kohal unustamatu atmosfääri.


Enne otseülekannet on Kanal 2 uudistemagasin “Reporter” poole tunni võrra pikem kui tavaliselt, hingates suures osas samuti maailma suurima spordipeo rütmis. Saade annab põhjaliku ülevaate Pariisi olümpiamängude ettevalmistustest, eelseisvatest spordialadest ja põnevatest sportlastest, kes kavatsevad võistlustules särada. Reporter teeb lülitusi nii Tallinnas asuvasse “Olümpiastuudiosse” kui ka Pariisi, kust vahendab muljeid Roald Johannson.