James May on tuntud autosaadete “Top Gear” ja “The Grand Tour” üks saatejuhte. Nüüd võtab kogenud telemees ette teekonna läbi Jaapani ja kutsub vaatajad kaasahaaravale rännakule tõusva päikese maale, avastama selle imelise riigi kultuuri, ajaloo ja tehnoloogia sügavamaid kihte.

 

Erinevalt tavapärasest turismireisist sukeldub May sügavale Jaapani eluviisi, uurides nii suurlinnade kiiret elutempot kui ka maapiirkondade vaikset ilu, pakkudes vaatajatele haruldast pilguheidet mitmekihilise riigi sisekaemusse.

 

Sarja esimesel hooajal näitab May, kuidas Jaapan suudab oskuslikult ühendada sajanditevanused traditsioonid ja tipptehnoloogia, luues ainulaadse kooselu, mis on samaaegselt nii innovaatiline kui ka ajalooliselt rikas. Tema seiklused viivad ta osalema traditsioonilistel teetseremooniatel, uurima futuristlikku robotitehnoloogiat ja isegi astuma ringi robotivõitluses, pakkudes vaatajatele unikaalset ja isikupärast vaadet Jaapanile.

 

Lisaks tehnoloogiale ja traditsioonidele on toit sarjas kesksel kohal. May proovib kõike alates lihtsast tänavatoidust kuni kõrgklassi sushini, avastades Jaapani köögi rikkalikke maitseid. Tema kulinaarsed seiklused annavad sügavama mõistmise Jaapani kultuurist ja sellest, kuidas toit ühendab inimesi.

 

Juba esimesest osast alates on aru saada, et see saade erineb oluliselt teistest reisisaadetest. The Grand Tour’i staar James May sukeldub pea ees läänemaailma jaoks võõrasse kultuuri ja tõmbab ka vaataja endaga kaasa imelisele seiklusele täis hingematvaid vaateid, meeldejäävaid hetki, uusi maitseid ja loomulikult huumorit.

 


James May: meie mees Jaapanis on Kanal 2-s neljapäeviti kell 21:30.