Septembris möödub 30 aastat parvlaev Estonia traagilisest hukkumisest Läänemerel. Selle mälestuseks toob Kanal 2 ekraanile uue rahvusvahelise 8-osalise draamasarja “Estonia”.



Skandinaavia üheks kalleimaks sarjaks tituleeritud “Estonia” tugineb 25 aastat pärast katastroofi täismahus avalikuks tehtud uurimiskomisjoni materjalidele ning igas jaos jutustatakse laevahuku lugu läbi erineva peategelase silmade, alates päästjatest ja pääsenutest, lõpetades uurijatega. Nende hulgas on nii soomlasi, rootslasi kui eestlasi.
 

Põhjamaade ühise suurprojektina valminud draamasarjas rullub vaatajate ees lahti lugu parvlaev Estonia uppumisest ja sellele järgnenud Eesti, Soome ja Rootsi ühise uurimiskomisjoni tööst. Kaheksaosaline telesari valmis Soome, Rootsi, Eesti ja Belgia koostöös.
 

“Estonia” põhineb tegelikel sündmustel ning vaatleb ohvrite, pääsenute, lähedaste ja uurijate isiklike lugude kaudu. Kuidas on võimalik, et 852 inimest kaotas elu ja kedagi ei saa selle eest vastutusele võtta?
 

Kaasprodutsentide, kaasstsenaristide ja mitmete kunstnike kõrval teevad Eestist kaasa veel näitlejad Rain Simmul, Doris Tislar, Gert Raudsepp, Egon Nuter, Priit Pius ja muuhulgas osaleb massistseenides ka "Estonialt" pääsenud meeskonnaliige Timmo Võõsa.
 

“Estonia” alustab 2. septembril ja on ekraanil esmaspäevast neljapäevani kell 21:30.