Sel laupäeval naaseb uue hooajaga Kanal 2 ekraanile persoonisaade “Öökülaline”, kus saatejuht Mart Normet viib vaatajad rännakule inspireerivate Eesti inimeste ellu. Saates jagavad sel sügisel televaatajatega oma elu hetki ja mõtteid Stefan Airapetjan, Rain Lõhmus, Maria Avdjuško ja Anna Hints.

 

Avaepisoodis astub vaatajate ette rahva lemmik Stefan, keda oleme harjunud nägema suurel laval, ent seekord avaneb tema kodu uks ja koos sellega ka tema sisemaailm. Kuigi Stefan on oma Armeenia juurtega varemgi tähelepanu pälvinud, suudab “Öökülaline” tuua vaatajateni midagi täiesti uut. Saatejuht Mart Normet lubab, et näeme Stefanit ja tema peret hoopis teises valguses.

 

Saates tutvustatakse Stefanit tema pere ja kodu tagasihoidliku interjööri kaudu. “See on vist kõige minimalistlikum kodu, kus ma olen üldse käinud,” märgib Normet. “See peegeldab nii palju Stefani ja tema kaaslase Victoria iseloomu – nad eelistavad lihtsust ja rahu, mis on ootamatult kontrastne paljudele ettekujutustele, mis meil Armeenia kultuurist võiksid olla.”

 

Saade avab Stefanit kui perepead, kelle hoolivus ja armastus oma lapse ja naise vastu on sügavalt juurdunud tema Armeenia päritolus. “Tutvume ka Stefani isa Sasun Airapetjaniga, kes on Viljandis kohaliku Armeenia kogukonna liider,” räägib Normet. See dünaamiline isa-poja suhe annab vaatajale võimaluse näha, kuidas traditsioonid ja peresuhted on noort muusikut kujundanud. “Vaadata nende omavahelist suhet – seal on ikka väga palju sellist, mida välkintervjuuga kindlasti ei saa. Mul on õudselt hea meel, et nad lubasid nii lähedale,” tõdeb saatejuht.

 

Mart Normeti ootamatu katsumus: Stefan suutis mind vaimselt uuesti jalule aidata!

Normeti sõnul tuli tal saatesarja salvestusel endalgi läbida ootamatuid katsumusi. Stefani episoodi filmimise ajal sattus Normet olukorda, mida ta kirjeldab kui mentaalset madalhetke. "Võtteperioodi jooksul kogesin tõsist vaimset kokkujooksmist. See ei olnud seotud professionaalse tööga, vaid mind tabas sügav psühholoogiline katsumus, millega ma ei suutnud toime tulla. Just siis oli Stefan see, kes suutis mind vaimselt uuesti jalule aidata." Normet rõhutab, et see oli midagi spontaanset ja ehtsat, mida ei saanud ette planeerida ega lavastada: "See oli puhtalt dokumentaalne ja aus hetk, mis jõuab täies mahus ka ekraanile."

 

Värsket hooaega rikastavad erilised külalised

"Öökülaline" viib vaatajad rännakule läbi septembri, külastades Eesti silmapaistvamaid inimesi nende kodudes ning tutvustades nende mõttemaailma ja unistusi. Iga episood avab ukse nende argipäeva ja suurte saavutuste taga peituvatele lugudele. Näeme, miks on Eesti ühe rikkaima inimese Rain Lõhmuse kodus robotkoer, kus leiab rahu maailma eri paigus lennanud ja Eestile tuntust toonud filmirežissöör Anna Hints ning milline on viimastel aastatel avalikkuse eest varju hoidnud näitleja ja filmirežissöör Maria Avdjuško praegune elu.

 

"Öökülaline" on Kanal 2 ekraanil laupäeviti kell 20.30.