Vaata "Reporteri" videolõiku!

 

Reedel valmis Kristiine Keskuses XPRS Deli eestvedamisel Eesti ajaloo pikim võileib, mille tegemisele aitasid paljude tuntud gurmaanida ja meediastaaride seas kaasa ka seriaali «Ühikarotid» tegelased. Rekordvõileib tuli 190 meetrit pikk ja selle valmistamiseks kulus võistkondadel aega kolm tundi.

 

Oma osa Eesti kõige pikemast võileivast tegid seriaali «Ühikarotid» tegelased, endine ujuja Indrek Sei, tuntud telenägu ja raadiohääl Electra, laulja Uku Suviste, Eesti Ekspressi ja Oma Maitse gurmaanid jpt.
 

Iga meeskond saab endale 5-10 meetrit võileiba, mida oma retsepti ja fantaasia abil valmistada. XPRS Deli varustab kõik meeskonnad toorainetega, mille võitkonna esindajad XPRS Deli poolt ette antud nimekirjast valivad.

XPRS Deli ühe partneri Kadri Ugandi sõnul jagati võileib tasuta keskuse külastajatele. Küll oli aga võimalus inimestel midagi tagasi anda, nimelt oli võimalik teha annetus Toidupanga mündikampaaniale.
 

Eesti seni pikim võileib tehti 1998. aastal. Võileiva pikkus oli 183 m ja 60 cm ning see sisaldas 350 saia, 60 kg majoneesi, 18 kg sinki, 22 kg juustu, 18kg salaamit, 45 kg tomateid, 26 kg kurki, 20 kg paprikat ja 25 kg lehtsalatit.