Vaata kuidas Rotid võileiba valmistasid!

 

Reede õhtupoolikul askeldasid Tallinnas Kristiine Keskuses neljakümne viie lauale asetatud võileivamaterjali kallal ligi sadakond inimest, nende hulgas ka tuntud näod nagu sportlane Indrek Sei, moelooja Karolin Kuusik, ühikarotid Johanna-Maria Parv ja Kevin Väljaots ning mitmed erinevad figuuri-, moe- ja kokanduse sõbrad.

 

Uus rekord - 198 m kinnitati Eesti Toiduainetetööstuse Liidu esindaja poolt. Kaks päeva ettevalmistatud võileivamaterjali jaoks kulus näiteks paarsada kg leiba, 60kg juustu, 100kg liha ja 8 ämbrit salatit. 

 

 

Ühikarott Johanna-Maria aka Marion: mul on kõrini, ma vist ei tee kunagi enam võileibu!!!
 

Ühikarotid Johanna-Maria ja Kevin Väljaots andsid nimelt oma võistkonnaga Eesti rekordvõileiva valmimisse panuse ligi seitsme meetriga. Nende valmistatud võileivaosale läks peamiselt salaami, kana, kapsas, värske kurk, toorjuust ja päikesekuivatatud tomatid.

Kutse rekordiüritusele tuli viimasel minutil ning vastu võeti see hea meelega. Tantsu- ja teletähtede Liina ja Lauri tegemistest ei osanud kumbki lähemalt rääkida, aga arvasid, et ju neil siis kiire on, sest kutse tuli kõigile ühikarottidele.

Kuna rekordiürituse algus hilines ligi tund aega saiaauto sõna otseses mõttes lumehange kinnijäämise tagajärel, siis olid noored tühja laua taga kokkamise algust oodates üsna kärsituks muutunud. «Me oleme juba nii kaua siin olnud, mul on jummala kõrini, ma ei tee vist kunagi enam võileibu,» ütles kaunitar Johanna-Maria naljaga pooleks.

 

Lõpuks sai ihaldatud võileib siiski valmis ning selle sõid ära ostukeskuse külastajad, andes omapoolse panuse ka Toidupanga kassasse, mille hüvanguks antud ettevõtmine ka osaliselt korraldatud oli.