Eesti telekanaleid tabas tänavu sügisel enneolematu seriaalisadu, kokku jõudis neid eetrisse vähemalt kuraditosin. Aga peaaegu igas Emori vaadatavuse edetabelis figureerisid järjekindlalt kaks sarja, «Kelgukoerad» ning «Pilvede all». Mõlema produtsent on Toomas Kirss. Milles peitub eduka seriaali saladus?

Kirss toob esimese faktorina esile teemavaliku: «Kõik teised üritasid mingil moel nalja teha, aga meie tegeleme tõsiste teemadega. Võib-olla need naljad ei olnud eestlase jaoks naljakad?» Teiseks kiidab ta Eesti telemaastiku kõige paremini varjatud saladust, oma sarjade stsenaristi Eleonora Bergi, sest Kirsi sõnul oleneb 50 protsenti sarja edust just stsenaariumist.

«Ma olen võrrelnud teletegemist fotograafiaga. Kui tänapäeval on igas mobiilis kaamera, siis vanasti pildistati filmile, ise pidid määrama säriaega, pimikus mässama… Tänapäeval võib igaüks teha sarja, sest kõik on lihtsamaks ja odavamaks läinud. Aga sõnum jääb puudu! Me vist teeme lihtsalt südamega,» resümeeris edukas teleprodutsent.