Kui «Ühikarottides» on Roger «Tibu» Stahlman kohmetu maapoiss, siis päris elus on ta enesekindel ja kompleksivaba tüüp, kes teab, kuidas naisega üm­ber käia. Armastuskirjad, romantilised piknikud ja kingitused on vaid killuke sellest, millega Roger pruuti võlub.

Roger (20) sattus esimest korda kaamera ette ühe muusikavi­deo massistseenis. Seejärel te­gi ta paar sutsakat saates «Sa­ladused», kust teda «Ühikarottide» proovivõtetele kutsuti.

Rogeri sõnul pole näitlemine ala, mil­lega ta tahaks igavesti tegeleda. Tema põ­himõte on, et elus tuleb proovida võima­likult palju erinevaid asju. Ta plaanib pä­rast sarja kevadhooaja lõppu siduda end rohkem majandusvaldkonnaga, mida ta Tartu Ülikoolis õpib. Aga päris kindlasti lööb ta kaasa «Ühikarottide» filmis, mida suure tõenäosusega hakatakse eeloleval suvel filmima.

Rogeri eraelu on tipp-topp korras. Ta on seitsmendat kuud suhtes 2laastase blondipäise kaunitari Annely Uukkiviga. Kusjuures see, et tema elab Tartus ja An­nely Tallinnas, noormeest ei heiduta. Ro­ger leiab, et nii ongi parem — see tunne, justkui oleks terve parve liblikaid alla nee­lanud, kestab kauem.

Kuidas sobivad omavahel kokku ma­jandus ja näitlemine?

Ma tegelen lisaks õpingutele ja näitlemi­sele ka võitluskunstide, laskespordi ja fo­tograafiaga. Kokkuvõttes saan erinevaid oskusi läbi majandusliku vaatevinkli enda kasuks tööle panna. See, mida ma pärast kooli teha tahan, selgub siiski alles mõne aja pärast. Kui tuleb võimalus ja hea idee,

siis lähen sellega kaasa. Näiteks ostsin endale profifotograafi varustuse ja hakkasin «Ühikarottide» võtteplatsil igavusest pilte klõpsima. Seepeale tuli režissöör minuga rääkima ja leppisime kokku, et hakkangi tegema sarja telgitagustest ülevaadet. Saan oma kaameraga pildistada ja filmida. Nii on võtetevahelised pikad pausid mõistlikult sisusta­tud.

Sul on nädala sees kool ja nädalavahetustel võtted. Päris tihe graafik...

Nii ta on. Esmaspäevast reedeni on Tartus kool, mis kestab vahel kuueni õhtul. Siis on trennid, õppimised ja muud asjad, nende hulgas ka näiteks korporatsioon. Reede õhtul saabun Tallinnasse, kus elab mu pere. Veedan aega oma naisega ja ongi käes nädalavahetus, ehk minu tööaeg, mil toimuvad «Ühikarottide» võtted. Pühapäeva õhtul põrutan tagasi Tartusse ja ring algab otsast peale.

Mida su naine sellest arvab, et ta sind pea­aegu üldse ei näe?

Me oleme nädalavahetuse vabadel hetkedel koos. Samas, ma arvan, et lahusolek on mõnes mõttes hea. Meil mõlemal on oma ruum, tekib igatsusmoment, mis annab palju juurde. Kui inimesed on kogu aeg ninapidi koos, võib see ühel hetkel ära väsitada. Pealegi on suhtel erinevad faasid. Algfaasis on kõik lilleline ja ninnu-nännu, aga siis tuleb harjumine ja kui sa alguses oled liiga palju koos, põleb suhe lõpuks läbi.

Teie suhe alles võtab tuure üles?

Võib ikka öelda, et tuurid on juba üleval. Praegu me kohaneme ja harjume teinetei­sega.

Kuidas te tuttavaks saite?

Me teadsime teineteist ühiste tuttavate kaudu tegelikult juba päris ammu. Vahe­peal viis tee lihtsalt lahku ja me ei näinud väga pikalt. Suve alguses puutusime taas rohkem kokku, hakkasime ühiseid asju tegema ja sealt see kõik edasi kasvas.

Teie huvid ühtivad?

Mitte ainult. Me ka täiendame teineteist. Alguses ei oskagi neid asju tähele panna. Näiteks söögitegemine, mille vastu on mul suur huvi. Mina loon ja teen ja vii­mistlen toitu, aga temale meeldib rohkem hakkida ja hiljem koristada. Ideaalne kooslus!

Mis teid peale kokandusharmoonia veel seob?

Meie huumor ühtib väga hästi. Näiteks koos välja minnes saame lollitada ja samas tunda ennast väga vabalt. Tõesti, pole as­ja, mida me ei saaks koos teha.

Kelle juures te nädalavahetusel ela­te?

Kui mul on võtted, siis ööbime linnas kord tema juures, kord minu juures või siis kumbki oma kodus, aga kui õnnestub terve nädalavahetus vabaks saada, siis tu­leb ta mulle Tartusse külla. Suvi on loo­mulikult parim aeg. Näiteks eelmisel su­vel saime väga palju aega koos veeta.

See oli teie suhte algus?

Jah, me sõitsime palju ringi, käisime Pai­diski pankrannikul, Klooga rannas, surfilaagris ja tegime koos palju teisi ilusaid ja armsaid asju.

Mille poolest erineb te suhe su eel­nevatest suhetest?

Raske kirjeldada. See on miski, mida tun­ned sisimas, kui sul on inimesega vaba ja hea koos olla ja sa tahad temaga olla. Ma tunnen ennast täiesti vabalt, saan temaga rääkida kõigest. Isegi sellistest asjadest, millest mitte kellegi teisega ei tahakski rääkida. Ma näen meid koos ikka väga kaua. Jah, loomulikult, suhe on meil alles väga noor, aga tunne on küll selline.

Milliseid häid omadusi on su pruut sinus esile toonud?

Kindlasti hoolivuse ja armsuse, ta on mulle seda ka mitu korda öelnud. Ühegi eelmise suhtega pole ma midagi nii süga­vat tundnud, pole sellist vabadustki ol­nud.

Kas ta käib sinuga vahel võtetel kaa­sas?

Pigem mitte, tal on omad tegemised. Näiteks tegeleb ta väga heal tasemel lohe-surfiga ja, olgem ausad, ega võtteplatsil ei oleks tal ka midagi teha.

Sina Tartus, tema Tallinnas — kas see ei sega teid?

Hetkel küll nii ei tundu, pigem just vastupidi. Muidugi ma igatsen, aga igal taaskohtumisel on tunne, nagu saaksin ma jälle uuesti ja uuesti maailma parima kingituse osaliseks. Ma olen rääkinud erinevate tuttava­tega, kes on suhtes, ja järeldus on see, et inimesed on nii erinevad. Mõned tahaksid ainult ninapidi koos olla, aga tei­sed tahavad iseseisvust ja ka omi asju te­ha. Sellisel juhul sobib kaugsuhe.

Mille romantilisega oled oma pruuti üllatanud?

Vahetult enne seda, kui ma augustis võte­tele sõitsin, ostsime poest juustu ja viina­marju, sõitsime ringi, kuni leidsime Viim­sist eraldatud liivariba. Laotasin sinna te­ki maha ja me nautisime teineteise selts­konda. Sama tegime ka näiteks Lohusalu kandis — tol korral tegid meie pikniku romantiliseks tuhat tähte, mis taevas sära­sid. Me lihtsalt nautisime hetke.

Sinu puhul on tegu tõelise romanti­kuga?

Meile mõlemale meeldib teineteist armsa­te asjadega üllatada. Näiteks kui ma lähen võtetele ja jätan talle väikse armsa kirjake­se, siis tema vastab mulle samaga. Need tema jäetud kirjakesed on nii armsad, et süda läheb soojaks.

Millisena sa näed teie tulevikku?

Me oleme natuke mõelnud selle peale ja ütleme nii, et enne kooli lõppu ei ole mingit plaani. Kokku me veel kolida ei taha. See oleks liiga kiire.

Kui palju vanemad sulle tähtsate otsuste tegemisel nõu annavad?

Suuremate otsuste puhul ma ikka konsulteerin oma vanematega. Usaldan ja respekteerin neid väga. Meie perekond hoiab üldse väga kokku, mu vanemad on siiani koos ja see on minulegi heaks eeskujuks.

Oled sa kunagi põdenud oma kehakaalu pärast?

Mina ja mu tegelaskuju Tibu on täiesti erinevad karakterid. Meil ei ole praktiliselt midagi ühist. Kui kellelgi on probleem mu kehakaaluga, siis see on nende endi mure. Mina tean, et näen endaga palju vaeva ja olen oma eluga rahul.

Teil on käsil kolmanda hooaja võtted. Millega vaatajat üllatate?

Varakevadel eetrisse jõudvate osade suhtes ei saa ma palju rääkida, aga kõik kisub veel pöörasemaks ja sekeldused, kuhu satume, on totaalselt üle võlli keritud. On, mida oodata.