Kodutunne

Igal inimesel on õigus turvalisele kodule ja kodutundele. Seda uskudes on heategevuslik saatesari “Kodutunne” aidanud juba kümme aastat raskustesse sattunud peresid. Kaheksateistkümne hooaja jooksul on saade abistanud ligi 250 peret. Selgi hooajal annab Kodutunne endast kõik, et aidata peresid üle Eestimaa, kes olude sunnil peavad leppima kasinate elutingimustega. Saatused on neil peredel erinevad, küll on tegemist tublide eestimaalastega, kes vajavad lihtsalt tuge, et raskest olukorrast edasi liikuda. Nende seas on üksikvanemaid, haigusega silmitsi seisvad vapraid eestlaseid, koduvägivalla ohvreid,  paljulapselisi peresid, keda iseloomustab alati üks – valmisolek ja tahe oma elu paremuse poole muuta.

Kanal 2 saade „Kodutunne“ on loodud eesmärgiga aidata vähekindlustatud Eestimaa lastega peredel oma eluasemeid korrastada. Aidatakse neid, kes end ise aidata ei jaksa – tavaliselt on põhjuseks saatuse keerdkäikude tõttu keeruliseks muutunud elu. Appi minnakse Eesti rahva ja suurte südametega ettevõtjate toel. Loome ikka koos kodutunnet neile, kes seda vajavad.

„Kodutunne“ on emotsionaalne kaleidoskoop Eesti kodudest, mille seisukord ja sisustus mõjuvad tänapäevases kontekstis vägagi ehmatavalt. Saade on näidanud palju selliseid kodusid, kus enne „Kodutunde“ tulekut ei olnud voolavat vett ja kanalisatsiooni, kuid ka selliseid kodusid, kus puudub lausa joogikõlbulik vesi. On kodusid, kus lapsed laotavad igal õhtul magamiseks madratsid maha. Siiski tulevad need pered oma eludega toime, toit on laual ja lapsed teevad toanurgas koolitükke. Hoolimata nende majapidamiste kehvast seisukorrast on neil peredel olemas armastus üksteise vastu. Just see südantsoojendav armastus annabki aluse pakkuda abi väljastpoolt, et aidata luua kodutunne...

Iga saate keskmes on üks perekond, kellele ehitatakse välja uus vannituba, köök, lastetoad või muud tarvilikku. Iga perekond on erinev ja loodame, et nendest lugudest on abi meile kõigile – sallivuse ja hoolivuse kasvatamiseks.

Elu on täis valikud, millest sageli sõltub rohkem kui oskame arvata.

Kodutunne ei saa aidata valikuid teha kuid saab aidata valikutes neid, kes seda vajavad.

  • Valmimisaasta2011