Naabriplika
E-R 18:00 (Alates 30.09) · Kordus E 02:00, T-N 01:50

Imekaunisse Kesk-Eesti külakesse saabub ootamatult endine naabritüdruk Liisi, kes on viimased viis aastat Ameerikas elanud. Liisi tuli vaid korraks, et müüa päranduseks saadud vanavanaema maja ja tagasi Ameerikasse sõita. Külas võtavad teda vastu kirju taustaga umbusklikud kohalikud eesotsas vallavanemaga, kes tahab maja soodsalt enda tütrele osta. Vallavanem peab aga pettuma kui Liisi otsustab maja hoopis remontima hakata ja külakesse elama jääda. Kogu küla on uudisest shokis ja käivitub sündmusteahel, mis pakub ohtrasti naeru ja pisaraid.

  • PäritolumaaEesti
  • Valmimisaasta2013
Saade on järelvaadatav 14 päeva
H1:E1
Kuidas see kõik algas? Imekaunisse Kesk-Eesti külakesse saabub ootamatult endine naabritüdruk Liisi, kes on viimased viis aastat Ameerikas elanud. Liisi tuli vaid korraks, et müüa päranduseks saadud vanavanaema maja ja tagasi Ameerikasse sõita. Külas võtavad teda vastu kirju taustaga umbusklikud kohalikud eesotsas vallavanemaga, kes tahab maja soodsalt enda tütrele osta. Vallavanem peab aga pettuma kui Liisi otsustab maja hoopis remontima hakata ja külakesse elama jääda. Kogu küla on uudisest šokis ja käivitub sündmusteahel, mis pakub ohtrasti naeru ja pisaraid.
Kanal 2
Kanal 2
H1:E2
Külalised teisest ilmast
Liisi otsustab päranduseks saadud maja remontima hakata ja saab kohaliku ehitaja endale appi. Samal ajal üritab Liisi endale ka külas tööd leida ja suhtleb kooli direktoriga inglise keele õpetamise asjus. Vallavanem korraldab aga öösel Liisile korraliku vingerpussi ja mängu tulevad nii maised kui taevased jõud.
Kanal 2
Kanal 2
H1:E3
Korralik kõhutäis
Liisi majaremont takerdub ootamatult vallavanema vingerpussi tõttu, samas saab tüdruk kirikuõpetaja nõusse ja hakkab kiriku ruumides inglise keele tunde andma. Siis saab Liisi aga teada, et külas on palju vaeste perede lapsi, kes ei saa korralikult süüa. Liisi otsustab asja parandada ja lastele tasuta toitlustuse organiseerida, kuid see ärritab kohalikke naisi. Riukalik vallavanem satub aga ootamatult iseenda seatud lõksu…
Kanal 2
Kanal 2
H1:E4
Puskariaurud
Liisi hakkab maal lokkava joomise vastu võitlema, kuid kohalikud ei ole tema entusiasmist just vaimustunud. Vallavanem läheb tülli oma tütrega ja Liisi pakub tüdrukule peavarju. Liisi keskendub oma alkoholismivastases võitluses kohaliku puskaritööstuse paljastamisele, kuid see on võitlus tuuleveskitega. Liisit hakkavad närima kahtlused, kas ta tegi ikka õigesti, et Eestisse jäi. Ta tunneb ennast äkki tülika sissetungijana. Kuid samal ajal hiilib Liisi külje alla kohalik naistemees ja ilueedist õpetaja Toomas Vettik.
Kanal 2
Kanal 2
H1:E5
Valla Hääl
Vallas tahetakse oma sõltumatut ajalehte välja andma hakata. Samal ajal ründab külakest ka kuri gripilaine. Haigusest nõrk Liisi mõtleb tõsiselt tagasi Ameerikasse sõitmise peale. Kusti on hädas ilueedist õpetaja Vettikuga, kes Liisile külje alla poeb. Õpetaja Vettik mässib ennast aga oma vaba ajakirjanduse teemaga tõsisesse jamasse, mis paneb Liisi talle omakorda kaasa tundma. Kas Liisi on viimaks leidnud Vettiku näol mõttekaaslase või ehk midagi enamatki?
Kanal 2