Merevaade Matverega
T-R 10:00 (Alates 06.08) · Kordus L 03:45, P 03:55

Marko Matvere viib merehuvilisi taas Eesti vetele ja rannikule seiklema. Hooaja avasaates sõidab ta Lõuna-Eestisse, et hakata koos tuhandete matkajatega Võrust Peipsi poole sõudma. Kas ja kui kiiresti suudab Marko läbi teha 100 kilomeetri pikkuse Võhandu maratoni? Ja millised kaunid paigad talle teele jäävad?

Tule kaasa Marko Matvere seiklustele maal ja merel!

  • PäritolumaaEesti
  • Valmimisaasta2019
Saade on järelvaadatav 30 päeva
H2:E2
Merekaru Marko Matvere astub Saaremaal Mõntu sadamas traallaeva Ingel pardale, et kogenud kalameestega kilu ja räime püüda. Saarel tutvub ta ka Eesti Mereinstituudi uue vetikaprojektiga, mis peaks korraga andma nii puhast vett kui maitsvaid snäkke. Kuuleme ajaloolase Jaak Juske põnevaid lugusid kalameeste elust Tallinnas sadu aastaid tagasi.
Kanal 2
H2:E3
Eestlased on valmis startima Antarktika avastamise 200. aastapäeva puhul pikale ekspeditsioonile. Marko Matvere uurib mootorpurjeka Admiral Bellingshauseni ristimisel, millal ja kuidas plaanivad seiklejad Antarktikasse jõuda. Samuti seilab Marko Tallinna Vanasadama minevikus ja tulevikus ning jätkab kilupüüki koos traallaeva Ingel meeskonnaga.
Kanal 2
H2:E11
Saatejuht Marko Matvere proovib veespordiala, mida ta enam kui kolmkümmend aastat kordagi harrastanud ei ole. Reporter Kaidor Kahar teeb Eesti Maaülikoolis tutvust vesiviljelusega. Jätkame retke läbi ajaloolise Kopli, muuhulgas saame teada, milline park sai rahvasuus nimeks „Ela või sure” ja miks seda kohta just nii kutsuti.
Kanal 2
Kanal 2
H2:E12
Sellel nädalal hülgab saatejuht Marko Matvere merejutud ja tutvub hoopis Peipsi kandi elu ning tegemistega. Et suviti on eestlaste meelispaikadeks meie suured ja väiksed saared, veedame päeva parvlaeva Tõll laevapere seltsis. Kiikame kohtadesse, kuhu reisijana laeval kunagi ei pääse ja mille olemasolust pole aimugi! Tallinna sadamas võtame vastu tuhandeid uudishimulikke turiste, et näha pealinna läbi nende silmade.
Kanal 2
Kanal 2