Sel pühapäeval on Kanal 2  mälumängusaates “Mis? Kus? Millal?” Arlet Palmiste meeskonnas võistlustules ka Tapa vallavanem Alari Kirt, kes erialalt on Eesti Põllumajandusülikoolis väljaõppinud põllumees. 

 

 

Mis on Sinu kokkupuude mälumänguga?

Olen mälumänguga kokku puutunud juba mitukümmend aastat, mänginud hobi korras erinevates liigades, küll Maakilval, Lääne-Viru kilvas, Järva kilvas jne. Viimane nimetatu on siiani osutunud kõige edukamaks, oleme oma võistkonnaga Rabakutid, tulnud kahel viimasel aastal II kohale.

Mis Sind ajendas saates osalema?

Eks tugitoolist olen erinevaid mälumänge jälginud juba aastaid, ammu olen võtnud hoogu, et proovida osaleda. Nüüd tehti ettepanek ja ega ma kaua vastu puigelnud.

Kui oled vaadanud eelnevaid saateid, siis mida oled õppinud teiste võistkondade mängijatelt? Mida oma saates paremini, teistmoodi teed?

Raske on midagi uut välja mõelda, mida teistmoodi teha. Ma arvan et tuleb rahulikult ja väga tähelepanelikult kuulata küsimust, sest tihtilugu on küsimustes peidus päris palju vihjeid, oleks ainult mõistust neid tähele panna.

Mis on sinu tugevad ja nõrgad teemad? Milles tunned end nagu kodus?

Mul on alati tugevamad teemad olnud seotud ajaloo ja geograafiaga, nõrk teema on sport ja vist ka kunst.

Kuidas tunned end otse-saate eel?

Alati on närv sees, kui pean esinema, ja seda tuleb tänu ametile sagedasti ette, aga ikka võtab põlve vähemal või suuremal määral võdisema.