„Südamesoov“ on Rakveres, kus kaks aastat tagasi hakkasid 29-aastane Dave ja 24-aastane Katre oma ühist kodu ja elu üles ehitama. Pool aastat tagasi toimunud õnnetus muutis aga noore armastajapaari elu täielikult.  

Kui Rakvere noormees Dave pool aastat tagasi ühel kevadõhtul pärast sauna merre end värskendama hüppas, ei osanud ta aimata, et see muudab tema elu 100%. Peale kevadisi aiatöid otsustati värskendav saun teha ja ajal kui teised juba koju suundusid, otsustas Dave veel mõned leilid võtta. Kui ta peale sauna merre hüppas, tundis ta kohe, et midagi läks valesti. Seda päeva võib nimetada Dave teiseks sünnipäevaks.

Olles napilt uppumisest pääsenud sai ta aga arstidelt kohutava uudise - ta ei hakka enam mitte kunagi liikuma, sest tema viies kaelalüli on murdunud. Sellest hetkest alates on noore paari jaoks olnud igapäevane küsimus, kuidas edasi. 

Dave noor elukaaslane otsustas jääda oma valjavalitu kõrvale ja võidelda täpselt nii palju ja nii kaua kui vaja. Üleöö tuli neil kogu oma elu ümber ehitada. Loobuda tuli neljandal korrusel olevast üürikorterist, sest nii kõrgele ei jaksa Dave noor pruut teda tassida. Ära tuli müüa ka auto, sest ratastool lihtsalt ei mahtunud sinna ja lisaks tuli Katrel jätta ka töö, et olla igapäevaseks hooldajaks oma elukaaslasele. 

Kuigi Dave'i sõprade abiga kohandati noortele uus elamispind, tundus küsimus, kuidas saada hakkama kui üks elatiseteenija on peres töövõimetu ja teisel on valida - kas olla hooldaja või rahateenija, lahendamatu. Nii kirjutasidki nad Südamesoovile ja palusid abi.