Täna sõidab Kanal 2 “Südamesoov” Viljandimaale appi tõelisele külahingele Edale, kes on üle Eesti tuntud oma hõrkude roogade ja nende taskukohaste hindade poolest. Keerulist majanduslikku olukorda trotsides püüab ta ihuüksi pakkuda oma klientidele jätkuvalt maitsvat kõhutäit. 

 

Viljandimaal, Puiatu külas töötab Eda oma pisikeses sööklas nii koka, koristaja, raamatupidaja, varustaja kui nõudepesijana. Varem kuulus söökla juurde ka kauplus, kus pidas naine ka poemüüja ametit. Äri ühine ajalugu ulatub 30 aasta tagusesse aega. Söökla hiilgeaegadel peeti seal sünnipäevi ja seda külastasid ka populaarsed lauljad, näiteks on seal esinenud Üllar Jörberg. 

 

Kuigi kaupluse uks jäi mõnda aega tagasi suletuks, on Eda oma väikese söökla kangekaelselt  tööle  jätnud. Pärast abikaasa kaotust on see naise sõnul koht, kus ta saab inimestega suhelda ja mis annab tema päevadele mõtte. “Kui inimesi käib, siis on mille üle rõõmu tunda, aga kui ei käi, siis on tunne, et oledki siin ilmas üksi,” ütleb Eda. 

 

Kliente rõõmustavad soodsad hinnad teevad aga südika daami elu keeruliseks. Kartuses, et kliendid pärast hinnatõusu enam üldse söögikohta ei külasta, müüb ta oma enda valmistatud praade võimalikult soodsa hinna eest. Amortiseeruv maja vajaks aga kõpitsemist, mille jaoks raha üha suurenevate kulude juures ei jätku. Kuna aega on vähe ja üllatuse teostamine vajab iga abikätt, ei pea ka saatejuht Keili Sükijainen paljuks ehitustunked selga tõmmata ja käed külge panna.

 

“Südamesoovi” meeskond läheb täna kell 20.00 Edale appi, et anda kohviku köögile uus hingamine, mis aitaks kogukonna hingena tuntud naisel oma elutööd jätkata.