Kanal 2 "Südamesoov" läheb külla Mallele, kellest nii sõbrad kui lähikondsed vaid ülivõrdes räägivad. Kui miski Imavere külje all Hermanni külas vajab korraldamist, on just enam kui 15 aastat külavanema ametit pidanud Malle see, kes asja eest veab. Ta on alati valmis kõigile toeks olema ja aitama, sest teab, kui karme pöördeid elu võib võtta.

Malle on elanud kogu elu oma armsas Hermanni külas Järvamaal, kasvatanud seal üles oma lapsed ja saanud külavanemakski. On imetlusväärne, kui palju hoolt jätkub naisel kõigile enda ümber, sest elu pole teda sugugi hellitanud. Ta kaotas ränga liiklusõnnetuses tütre, kasvatas üles tütretütre ja hooldas samal ajal oma eakat ema. Nüüd elab Malle juures ka järgmine lapselaps, kelle käekäigu eest tuleb hoolt kanda.

Oma pojale ja tütrele oli Malle ainus lapsevanem. 1999. aasta lõpus esimese lume ajal juhtus raske liiklusõnnetus ning naise tütar Marjan suri mõned päevad hiljem haiglas. Tütre surma päeval sai 1-aastaseks Malle tütretütar Marjette, kes oli samuti õnnetuses viga saanud, kuid paranemas. Vanaema Malle võttis lapse enda hoole alla ning pidi järgnevatel aastatel hakkama saama tütre leinamise, väikese lapse kasvatamise ja oma eaka ema hooldamisega.

Nüüdseks on esimesest lapselapsest kasvanud tubli noor naine, kes oskab hinnata talle nii ema kui vanaema eest olnud Malle pingutusi. Praegu on tragi vanaema elus juba uus suur ülesanne – olla nii vanemaks kui vanaemaks oma esimeses klassis käivale pojapojale Gristerile, et tema väga liikuva tööga poeg Olavi ei peaks last üksi kasvatama. Üks on kindel – Malle ei tea, mida tähendab puhkus. Kuid just see kuluks talle tänuks kogu teistele antud hoole eest ehk kõige rohkem ära.

“Südamesoov” on Kanal 2 ekraanil täna kell 20.00, kohe pärast “Reporterit”.