Kanal 2 ekraanil alustab maailmas palju kõneainet pakkunud sari “Versailles”, mis viib televaatajad tagasi 17. sajandi külluslikku ja suursugusesse Prantsusmaale. Visuaalselt kaunis sari pakub silmailu uhkete kostüümide, ajastutäpse ja keeruka kunstnikutöö ning kauni pildikeele poolest.


Sarja tegevus keerleb Prantsusmaa kuninga Louis XIV elu ja ajaloo ühe ikoonilisema hoone Versailles’i palee ehitamise ümber. Kaasahaarav lugu on täis intriigi, romantikat ja põnevat omaaegset poliitilist manööverdamist. Sarjas uuritakse Louis XIV ja teda ümbritsevate inimeste, sealhulgas tema naise, armukeste ja nõustajate isiklikke ja poliitilisi suhteid.

Louis XIV-d kehastav George Blagden kirjeldas ajalehele Variety antud intervjuus sarja kui fantastilist lugu võimust ja liialdusest, armastusest ja reetmisest. “See on ajalooline draama, mis näeb välja nagu tänapäeva seebiooper. Versailles'i palees pole kunagi igavaid hetki,” lisas ta.

Sarjas on nii ajaloolisi isikuid, tõestisündinud olukordi kui ka väljamõeldud tegelasi ning nende kujutamisel võetakse loomingulisi vabadusi.

Üks paljudest sarjas kujutatud ajaloolistest isikutest on Orléansi hertsog Philippe I, kes oli kuningliku perekonna liige ja kuningas Louis XIV vend. Philippe'i kehastab näitleja Alexander Vlahos ja sarjas kujutatakse tema karakterit kui omasooiharat, kellel on lähedased suhted näitleja Evan Williamsi kehastatud tegelaskuju Chevalier de Lorraine'iga. Chevalier oli ka ajalooline isik ning Philippe'i lähedane sõber ja usaldusisik. Sarjas kujutatud meestevaheline romantiline ja seksuaalne suhe oli kuuldavasti nii ka päriselus.

Teine ajalooline isik, keda saab sarnases käsitluses näha on Thomas Beaumont, kes oli päriselt kuningas Louis XIV õukonna liige. Sarjas kehastab Thomast näitleja James Joint ja ka teda kujutatakse romantilises suhtes mehega, kuid selle suhte puhul on tegemist stenaristi loodud fiktsiooniga.

“Versailles” teevad kaasa andekad ja mitmekesised näitlejad, kes taaselustavad tegelasi, keda tuntakse vaid ajalooürikutest ja rahvapärimusest. Sarjas mängivad teiste seas Alexander Vlahos, Anna Brewster ja Tygh Runyan.

Reis 17. sajandi Prantsusmaa aadelkonda algab 29. mail kell 22 Kanal 2s.