Neljapäeval kell 20:30 startiva "Südamesoovi" viienda hooaja kangelased on endast teiste hüvanguks palju andnud, aga oma unistused ja soovid jätnud tagaplaanile. Saatejuht Keili Sükijaineni eestvedamisel jõuavad ekraanile lood erilistest inimestest, kes ebaõiglastele takistustele vaatamata pingutavad oma elus parema homse nimel. 


“Südamesoovi” hooaja avalugu jutustab Jõgevamaa naisest, 30aastasest Lyst, kes on üle elanud väga karmi õnnetuse ja talunud julma koolikiusu.


Ly oli vaid kuuekuune, kui tema 3-aastane vend pani kuidagi põlema voodi, milles beebi lebas. Ly ema ei tea täpselt, mis juhtus, aga mäletab järgnenud hirmsat vaatepilti, justkui oleks see juhtunud alles eile: piinades laps, kelle kehast suurem osa on põlenud.


Mitu kuud haiglas elu eest võidelnud imik tuli kriitilisest seisust välja. Võitlused aga alles algasid. Armiline keha ja pealael üksikud juuksetutid - see tegi Lyst väikeses Jõgevamaa koolis õelate eakaaslaste naerualuse. Teda noriti mütside ja sünteetiliste parukate pärast. Oli perioode, kus Ly sai, nagu ta ise ütleb, sõna otseses mõttes iga päev peksa.


“Rääkisin nende laste vanematega, aga nad vaid naersid näkku,” meenutab Ly ema Iraida aegu, mil saatis oma tütart hommikuti kooli ja õhtuti koolist koju, et oleks veidigi turvalisem.
Ly kihlatu Taavi meenutab, et kutsekoolis kohtudes tundis temagi vajadust naist aeg-ajalt turvata ning astus ligi, kui talle näis, et kursaõdedel võib midagi inetut plaanis olla.


“Südamesoov” asub avasaates otsima võimalust, kuidas täita palju läbi elanud naise suurim unistus. Unistus, mis loodetavasti aitab rahu teha õnnetusega, mida Ly ise ei mäleta ja milles ta ise süüdi ei olnud, kuid mis on andnud hoobi tema enesetundele ja eneseusule kuni tänase päevani.

 


Head tegev „Südamesoov“ alustab Kanal 2s homme, neljapäeval kell 20:30.