Kanal 2 “Südamesoov” täidab seekord ääretult visa koolitüdruku Pärli suure soovi. Vaid 16aastane neiu on juba läbinud keerulise ajuoperatsiooni ja peaaegu kaotanud oma elu. Pärli, tema pere, sõbrad ja koolipere on kõik koos võidelnud, et ootamatu terviserike ei rööviks Pärli tulevikku. Üheskoos on nad suutnud korda saata midagi uskumatut.
 

Kaks aastat tagasi sai tütre ema Elna telefonikõne, et tema noorim laps kukkus kodus trepil. Ema lootis, et ehk on tegu peapõrutusega ja kõik saab varsti korda. Aga järgnevad tunnid muutusid üha enam nagu õudusunenäoks. 14aastane Pärli viidi erakorralisele operatsioonile. Ta ajus lõhkes veresoon. Perele öeldi ajuoperatsiooni järel, et võib-olla jääb Pärli kõne- ja liikumisvõimetuks.

Viljandimaa kool, kus Pärli õppis, oli šokis. Pärli klassijuhataja Riine tunneb perekonda hästi ja peab neist väga lugu: kõik tütred on tegusad ja nutikad, Pärli valmistus just enne õnnetust viiulikontserdiks ning oli silma jäänud füüsikaõpetajale, kes tahtis teda olümpiaadidele saata. Juhtunu murdis klassijuhataja südame, see tundus ebaõiglane.

Pärli parimad sõbrannad ei suuda tänaseni juhtunust kuiva silmaga rääkida. Nad plaanisid pärast kohaliku põhikooli lõpetamist minna kõik koos samasse keskkooli, aga nüüd hakkas plaanitud ühine tee vägisi hargnema ja sõber võitles elu eest.

Pärli ei öelnud esimestel nädalatel haiglavoodis sõnagi. Kui ta lõpuks ratastooli tõsteti, ei püsinud ta seal ilma toeta, sest parem kehapool oli täielikult halvatud. Pärli ema Elna jäi aastaks töölt koju, et tütre eest hoolitseda, teda taas rääkima õpetada, taastusravisse viia. Õnneks samm-sammult olukord paranes. Pärli sai ka koolis individuaaltunde ning suudab tänaseks vestelda ning lauseid kokku panna.

Pärli ja kogu tema pere pingutab aga siiani, et neiu ei jääks teistest sõltuma, et tema kõne oleks veel soravam ja et ta saaks kunagi jälle oma parema käega viiulit mängida. Õnneks on Pärli sihikindel. Ta teab, kuhu tahab jõuda. Kuigi ta ärkas haiglavoodis täiesti uude reaalsusse, ei lasknud ta sel oma unistusi purustada. 

 

Millise neist unistustest aitab ellu viia “Südamesoov”, näeb täna kell 20:30 Kanal 2-s.