Täna kell 20:30 räägib Kanal 2 „Südamesoov“ Isadepäeva eel kolme lapse isa ja sadu paare laulatanud Tartumaa pastori Peebu operatsioonile sattumise loo. Ajukasvaja diagnoosi saamine tõi eredalt esile, kui oluline on oma tervisel igakülgselt silma peal hoida ja kui habras see olla võib.


Isadepäeva eel läheme külla kolme lapse isale Peebule, keda tabas aasta alguses ootamatu tervisemure. Tavapärases tervisekontrollis oli kõik olnud veel justkui korras, kuid nägemise hägustumine tõi kahtluse, et miski pole päris nii, nagu võiks. Kui uuringud näitasid diagnoosiks ajukasvajat, oli see ehmatus kogu perele.

Peep räägib oma loo lootuses, et see paneb teisigi mehi oma tervisele ja selle muutustele rohkem mõtlema ning tähelepanu pöörama. Sest isegi kui tulemuseks on ravi, loob see kindlama tuleviku kui teadmatus. Oma tervist ja füüsilist vormi hakkas Peep rohkem edendama siis, kui sai aru, et tahab olla oma lastele eeskujuks ja motiveerijaks, kes jaksab noorte energiaga sammu pidada.

Pereelu väärtust kõrgelt hindav mees on viimase aastakümne jooksul laulatanud enam kui tuhat paari, kelle kooselu on temalt õnnistuse saanud kõige erinevamates paikades üle Eesti. Selle suve alguses oli väga nõutud paaripanija aga operatsioonilaual ning proovis säilitada lootust, et jõuab hiljem eluga harjunud tempos edasi minna.

Peep on terve elu panustanud hoolega teiste heaolusse. Risttee koguduse looja ja pastorina on ta aidanud kaasa lugematu hulga noorte kindlustunde loomisele, samas panustanud ka turvakodus kasvavate laste ellu. Nii et oma südamesoovi otsingul ei olnud kahtlustki aidata tuleb üheskoos neid lapsi, kelle elus on vähem valikuid ja võimalusi. 

 

„Südamesoov“ on Kanal 2s täna kell 20:30.