Kanal 2 „Südamesoov“ on täna Kiviõlis, kus vanaema Jelena kasvatab üksi kolme last, kellele ta on nii ema, isa kui vanaema eest. Keerulise saatuse traumad on laste noortele eludele pitseri vajutanud, kuid vanaema oskusliku hoole all liigutakse iga päev selle poole, et neistki lastest kasvaks tublid täiskasvanud. On aga üks südamesoov, millest unistavad nii vanaema kui lapsed, kuid mille korraldamine neile endile üle jõu käib.

 

Vanaema Jelena on elanud justkui mitu elu. Tallinnas kasvatas ta üles poja ja tütre, töötas õmblejana, mattis abikaasa ja vahetas eriala sotsiaalhooldajaks. Järgmist etappi elus alustas aga hoopis Kiviõlis.

 

Tema nüüdses elus on kolm last, kellele ta on nii ema, isa kui vanaema eest. Lisaks on ta tugiisikuks erinevate elu raskustega maadlevatele peredele, kes tema abiga õpivad eluga paremini toime tulema.

 

11-aastane Juri on Jelena enda lapselaps, kes juba vastsündinuna vanaema hoole alla jäi. Jelena tütar ei olnud sel hetkel võimeline ise oma poja eest hoolitsema ning Jelena pidi meelde tuletama kõik, mida ta oma laste kasvatamisest kahe aastakümne tagant õppinud oli. Kuid ta tundis, et pole olnud siiani lapsevanemana piisavalt hea ja tahab õppida last paremini mõistma ja toetama. MTÜ Igale Lapsele Pere koolitustel sai ta kindluse, et saab uue põlvkonna kasvatamisega hakkama ja mõelnud pikalt, kui enda juurde tuli võtta veel kaks vanemliku hooleta jäänud last.

 

Pärast 7 aastat üksikvanemana oma lapselapse kasvatamist liitust Jelena perega veel kaks last - tollal 3-aastane Arisha ja 7-aastane Ženja. Nende traagilise saatuse haavad paranevad veel kaua, sest sõltuvusprobleemidega ema oli nad juba eluajal hooletusse jätnud. Kurva punkti laste ema elule panid  aga maovähendusoperatsiooni järgsed tüsistused ja lastele oli kiiresti vaja uut turvalist täiskasvanut, kelle hoole all oma möödaniku traumadest toibuda.

 

Nüüd on Jelena ja lapsed Kiviõlis oma koha leidnud. Nad on kasvanud kokku ühtseks stabiilse elukorraldusega pereks, kus üksteisega arvestatakse ja huvid ning eripärad rõõmuga vastu võetakse. Kõik on justkui hästi, kuid ühest unistab perekond üheskoos siiski - lennata lennukiga sinna, kus koos tõeliselt puhata saaks.

 

 

„Südamesoov“ on Kanal 2s täna kell 20:30.