Homme kell 20:30 jõuab Kanal 2 ekraanile persoonilugude saatesarja „Öökülaline“ uus osa, mis viib vaataja rahva suure sangari Gerd Kanteri ja tema pere koju. Muu hulgas selgub saates, kuidas on kettaheitja kohanenud tavaeluga pärast tippspordist loobumist.

 

Olümpiavõitja ja maailmameister Gerd Kanter on suurte tegude mees. Tal on ette näidata koguni 11 tiitlivõistluste medalit, 19 suurvõitu ja mitmed aasta parima sportlase tiitlid. Viis aastat tagasi Berliinis lõpetas ta oma võistlustee ja sukeldus tavaellu. Kuidas oli rahva suurel sangaril, tippude tipul naasta tavaellu ja millised on Gerdi päevad nüüd, kui kogu elu ei ole enam nii planeeritud ja eesmärk enam nii ühene.

 

Millest unistab spordisangar täna, kui kõik on justkui saavutatud? Mart Normet läheb öökülaliseks Gerdi, tema abikaasa Liina ja poja Kristjani kaunisse Tallinna koju. „Gerd Kanteri puhul huvitab mind kindlasti see, kuidas tulla maailma tipust ära nii, et motivatsioon ära ei kaoks,“ sõnab saatejuht Mart Normet. „Iga Öökülalise saade üllatab alati mind ennastki, mis teebki selle protsessi väga põnevaks,“ lisab saatejuht.

 

Millise inimliku nõrkusega peab Gerd ise rinda pistma ja millega ta asendab isiklikke sportlikke väljakutseid? Milline on Liina ja Gerdi pika kooselu valem? Mida Kanterite peres hommikuks süüakse, milliseid raamatuid loetakse ja kuidas Gerd treenib oma õpilast - 2022 aasta kettaheite maailmameistrit?

 

Nendele ja paljudele teistele küsimustele otsib „Öökülaline“ vastuseid juba homme kell 20:30, Kanal 2-s.