Täna räägib Kanal 2 saates “Südamesoov” oma loo kolme lapse ema Kerli, kelle pere unistas oma kodust juba aastaid. Kui nad eelmisel aastal lõpuks oma Jõgevamaa majja kolisid, pakkus elu neile aga kõike muud kui kodusoojust. Majja tulid hoopis lein ja külm, mida alati teistele abiks olev tubli pere polnud kuidagi ära teeninud.

 

Kerli on noor suure pere ema, kelle jaoks viimane aasta on toonud kurbust ja katsumusi rohkem kui keegi peaks taluma. Eelmise aasta sügisel arvasid Kerli ja ta abikaasa Raidar ning nende kolm vahvat last, et viimaks on täitumas nende unistus päris oma soojast kodust, kus on ruumi ka Kerli vanematele. Kuid selgus, et ees ootasid hoopis katsumused kogu perele.

 

Veidi enne majja kolimist oli selge, et Kerli emal on viimase staadiumi sooltevähk ja ta vajab pidevat hoolt. Keemiaravi mõjus ema enesetundele rängalt ja lootus kippus kustuma. Samal ajal hakkas ilmnema, et maja, mille pere heas usus kõrge hinna eest ja aastaringseks elamiseks ostnud oli, ei pea, hoolimata pealtnäha äsja renoveeritud ilmest, sooja peaaegu üldse. Ahjudest oli vähe abi, sest soojust salvestavat pinda oli vähe ja küttekollete seisukord polnud kiita. Kogu pere pidi talve veetma majas, mille vannitoas ei tõusnud temperatuur kuidagi üle 10 kraadi ja tuba oli igal hommikul vaid mõned kraadid soojem.

 

Ema haigus süvenes ja ta suri keset kõige külmemat aega jaanuari alguses. Kuigi muret oli jätkuvalt palju, otsustas Kerli korraldada Vähiravifondi Kingitud Elu toetuseks kodukohviku, millega ema mälestada. See on väga temalik, sest Kerli on kogu elu olnud inimene, kes mõtleb palju teiste heaolule ja tema hoolt jätkub nii enda suurele perele kui kaugemale.

 

Koroonapandeemia alguses organiseeris ta esimeste seas meditsiinitöötajate raske töö toetuseks toitu. Juba väikesest peale on teda liigutanud kõigi hätta sattunud loomade käekäik ja neid on ta loendamatul hulgal oma hoole all paremale elule aidanud. Praegugi loodab Kerli, et ruumikam elamine annab võimaluse seda edaspidi veel suuremalt teha. Kuid uuele talvele vastu minnes on pere väljavaated nukrad, sest eelmise külma katsumused on veel eredalt meeles. 

“Südamesoov” on Kanal 2 ekraanil täna kell 20.30.