Jälg
L 10:00

Seikluslik keskkonnasaade võtab Marko Matvere juhtimisel algosadeks lahti põnevad ja olulised teemad, mis igapäevaselt meie elu ja keskkonda mõjutavad. Esimeses saates paneme joonele traditsioonilise ja tööstusliku metsamajandamise. Madis Kimmel hingab sisse Tallinna kevadist õhusaastet ja uurib, mis asjad on e-ninad. Heidi Hanso aga läheb pöörasele laevareisile ja uurib, mis juhtub suure kruiisilaeva vana sisustusega.

  • PäritolumaaEesti
  • Valmimisaasta2023
Saade on järelvaadatav 14 päeva
H6:E4
Kliimamuutused on kohal ja nende mõju üha tuntavam. Nüüd tuleb välja selgitada, mida saab ette võtta, et muutuvate ilmastikuoludega kohaneda ning mõjusid leevendada. “Jälg” uurib sedakorda, kuidas tegeletakse kliimamuutustega Tallinnas ning millised võimalused on nii linnal kui kodanikel endil neis teemades midagi ette võtta.
Duo 4
H6:E5
Kes oleks võinud arvata, et lahendused fossiilsete ressursside kasutamisele kasvavad siinsamas meie ümber ja on taastuvad? Eesti Maaülikooli teadlased on panustamas teadusharusse, mis aitab ehk päästa maailma: sukeldume raketikiirusel areneva puidukeemia maailmasse ning uurime, mis roll on seal täita Eestimaa teadlastel.
Kanal 2
Duo 4
H6:E6
Autokütuste maailm on muutumises ning keskkonnaaspektid on ka siin üha tähtsamad. Mis on siis õigem, kas soetada uus keskkonnasõbralikuma ajamiga auto või leida hoopis alternatiivne kütus, mis säästab keskkonda ning laseb juba toodetud sõidukil kauem edasi tuksuda? “Jälg” uurib, mis asi on HVO-kütus ning kuidas selle abil maailma parandada.
Kanal 2
Duo 4