Jälg
L 10:00 · Kordus L, 05.10 10:00

  • PäritolumaaEesti
  • Valmimisaasta2023
Saade on järelvaadatav 14 päeva
H6:E6
Autokütuste maailm on muutumises ning keskkonnaaspektid on ka siin üha tähtsamad. Mis on siis õigem, kas soetada uus keskkonnasõbralikuma ajamiga auto või leida hoopis alternatiivne kütus, mis säästab keskkonda ning laseb juba toodetud sõidukil kauem edasi tuksuda? “Jälg” uurib, mis asi on HVO-kütus ning kuidas selle abil maailma parandada.
Kanal 2
Duo 4
H1:E1
Seikluslik keskkonnasaade võtab Marko Matvere juhtimisel algosadeks lahti põnevad ja olulised teemad, mis igapäevaselt meie elu ja keskkonda mõjutavad. Esimeses saates paneme joonele traditsioonilise ja tööstusliku metsamajandamise. Madis Kimmel hingab sisse Tallinna kevadist õhusaastet ja uurib, mis asjad on e-ninad. Heidi Hanso aga läheb pöörasele laevareisile ja uurib, mis juhtub suure kruiisilaeva vana sisustusega.
Duo 5
Duo 5
H1:E2
Keskkonnateemaline seiklussaade pakub põnevust ja elutarkust metsa ja prügi teemadel. Marko Matvere õpetab vanavanemate kombel puid langetama, Heidi Hanso aga loodussõbralikult matkama. Madis Kimmel aga sorteerib meremehe kombel laevaprügi.
Duo 5
Duo 5
H1:E3
Tänases keskkonnasaates vaatame metsa eluringi kahte etappi - metsaistutust ja saekaatrit. Modernne puidutööstus suudab ära kasutada 90% ulatuses kogu tööstuse väravast sisse tulevast puidust. Uurime aga kuhu Eestis toodetud puit läheb. Metsaeluring algab istutamisest, selle tarvis paneme jalga kummikud ja haarame kätte istutuslabida. Taaskasutus on ammu väljunud väikestest butiikpoodidest, uurime, kuidas antakse uus elu remondis oleva liinilaeva inventarile. Eesti mereuurijaid ei seo esmapilgul miski oma ametivendadega Uus-Meremaal. Lähemal uurimisel selguvad aga silmaringi avardavad seosed.
Duo 5
Duo 5
H1:E4
Keskkonnateemaline saade paneb saatejuht Marko Matvere ronima Soome-Eesti vahelistesse gaasitorudesse, avastama nuppe tipptehnoloogilistes metsahooldusmasinates ja uurima, millisest biojäägist saab rohelist gaasi. Reporter Heidi Hanso õpib Eesti ainsas metsamuuseumis tegema vahet põdral ja kopral.
Duo 5
H7:E1
Uus hooaeg!
Hooaja esimene Jälje saade viib meid uurima Tallinna looduse mitmekesisust. Tutvume nii Tallinnasse rajatud lilleniitude- kui orhideeliikidega, käime külas vastvalminud Pelguaias ning saame ka teada, milline on Tallinna elurikkuse kõige kuumem koht.
Kanal 2
Kanal 2
Duo 4
H1:E5
Kas olete kunagi mõelnud, mida kõike tuleb arvestada ja teha, et valmiksid elektriliinid, mis meie kodudesse voolu juhivad? Või see maagiline küsimus, et mis saab siis ikkagi edasi prügist, mida me nõnda püüdlikult sorteerime või just ei sorteeri? Ehk olete kunagi mõelnud, miks peaks oma autol bensiini asemel hoopiski gaasikütust kasutama? Jälg avab täna just neid teemasid.
Duo 5